Raksti > Interesanti

Jauns atpūtas parks ģimenēm Latvijā

Autors: Jūrmalas pilsētas dome
08.06.2006
Jūrmalas pilsētas domes sēdē tika apstiprināts detālplāns atpūtas parkam starp Meža prospektu, Ikšķiles ielu, Madonas ielu un Rembates ielu.
Raksts sadarbībā ar
Eiropa.lv
Saistītas apdzīvotās vietas
Jūrmala (Pilsēta)

Domes finansētā atpūtas parka kopējā platība būs 131108 kvadrātmetri, kuros plānots izvietot informācijas centru ar izstāžu zāli, kafejnīcu ar sporta inventāra nomu, skatu torni, minigolfa un strītbola laukumus, skeitparku, skrituļslidotāju trasi, bērnu rotaļu laukumu un sabiedriskās tualetes. Apmeklētāju autostāvvietās paredzētas vietas 151 automašīnai. Tāpat kā visas Jūrmalas pašvaldības stāvvietas, arī šīs būs bez maksas. Parks būs iežogots, taču ar vairākām ieejām un izejām katrā pusē.

Zaļā atpūtas zona ir iecerēta kā kontrasts skaļajai Jomas ielai. Atbraucot uz Jūrmalu, dienu var iesākt ar pastaigu ļaužu pilnā ielā, iepazīstot pilsētas īpatnības, bet turpināt priežu mežā ar sporta aktivitātēm vai vienkārši baudot svaigo gaisu, turklāt tas viss būs dažu minūšu gājiena attālumā. Iecerēts, ka aktivitātes parkā turpināsies arī ziemā, kas veicinās gan tūristu pieplūdumu, gan arī padarīs pašu jūrmalnieku ikdienu interesantāku. Piedāvāto atpūtas iespēju klāsts liecina, ka atpūtas parks varētu būt saistošs visām vecuma grupām.

Parka izveidē maksimāli tiek sargāta zaļā zona. Eksperti izvērtēja visus parkā esošos kokus, un nocirsti tiks tikai mazāk vērtīgie. Pat celiņi projektēti tā, lai maksimāli samazinātu nocērtamo koku skaitu.

Nākamais etaps ir tehniskā projekta izstrāde, par tā uzsākšanu dome cer vienoties jau tuvākajā laikā. Tehniskā projekta izstrāde varētu aizņemt aptuveni 6 mēnešus. Ja darbi noritēs kā plānots, jau nākamajā gadā atpūtas parks varētu gaidīt apmeklētājus.

Dace Strēle