logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 536
Viesi - 536
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas
Raksts sadarbībā ar
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija

Vandāļi izdemolē bērnu rotaļu laukumu pie Bābelītes ezera

Autors: Dana Šarlovska, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas preses sekretāre
09.06.2006
Skatīts 2732 reizes
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors Juris Viņķelis ziņojis Valsts policijai, Rīgas pašvaldības policijai un Rīgas pilsētas izpilddirektoram Ērikam Škaparam par šajās dienās notikušajiem vandālisma aktiem, kuru laikā daļēji iznīcināti daži no Vidzemes priekšpilsētā nesen uzstādītajiem bērnu rotaļu laukumiem, aicinot uz aktīvu darbību vandālisma apkarošanā.
„Iedzīvotāju iecienītajā atpūtas vietā pie Bābelīša ezera no pirms mēneša izveidotā bērnu rotaļu laukuma redzamas vien žēlas atliekas – slidkalniņa vietā palikušas tikai detaļas no trepītēm, šūpoļu vietā – sastatnes ar apgrieztiem striķiem, atkritumu tvertnei noņemta koka apdare, savukārt soliņi rīta pusē atrasti ezerā. Soliņus vandāļi mēģinājuši aizdedzināt, par ko liecina viena ezerā atrastā soliņa apdegusi virsma,” informē izpilddirektors.

Paužot pārsteigumu par netālu esošā glābšanas dienesta bezdarbību, tūlīt pēc fakta konstatācijas Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors Juris Viņķelis notikuma vietu apmeklējis kopīgi ar Pašvaldības policijas vadības pārstāvjiem. „Naktī ezera apkārtnē var sadzirdēt pat visklusāko skaņu. Uzskatu, ka Bābelīša ezera glābšanas stacijā dežūrējošo glābēju rīcība ir nekompetenta, jo pie stingras uzraudzības vandālisma rezultātā radītajam troksnim un degošajām uguns liesmām vajadzētu būt pamanītām,” par glābēju nezināšanu brīnās J.Viņķelis.
 
„Vēl vakar šeit mans bērns šūpojās un laidās pa slidkalniņu,” paužot sašutumu, stāsta vairāki pie Bābelīša ezera sastaptie iedzīvotāji, kas katru dienu ved savus bērnus atpūsties uz nesen labiekārtoto bērnu rotaļu laukumu.

Līdzīga situācija atklājusies arī Tirzas ielā, kurā nogrieztās šūpoles mētājas turpat nomestas zemē, pamatnes nesen izceltas no zemes, bet slidkalniņš atskrūvēts un kļuvis nestabils. Pašvaldības darbinieki konstatējuši, ka vietējie iedzīvotāji zina rotaļu laukumu postītājus. Līdz ar to, pēc J.Viņķeļa domām, policijai nebūtu grūti atrast un saukt pie atbildības vainīgos.

„Bez sabiedrības līdzdalības nav iespējams nodrošināt kārtību labiekārtotajās teritorijās, tāpēc aicinām apkārtējo māju iedzīvotājus ziņot par ikvienu vandālisma mēģinājumu, kas skar viņu dzīvojamā rajona apkārtējo vidi, zvanot Valsts un pašvaldības policijai pa tālruņiem 02 un 7599579”, iedzīvotājus uzrunā J.Viņķelis.

Jaunnedēļ labiekārtotajos rotaļu laukumos tiks uzstādītas brīdinājuma zīmes, kas uzrunās gan iedzīvotājus, gan vandāļus, pirmos iespēju robežās iesaistīties pagalmos esošo rotaļu laukuma uzraudzībā, otros – apdomāt, cik vērtīgi ir izšķiest pašu vandāļu vai viņu vecāku valstij nodokļos maksāto naudu.

Nodarījums nedrīkst palikt nesodīts! Ir svarīgi jau tūlīt pēc pirmajiem šādiem gadījumiem nodemonstrēt tūlītēju un stigru tiesībsargājošo institūciju reakciju, lai turpmāk nevienam pat neienāktu prātā uz līdzīgu destruktīvu soli,” uzskata Juris Viņķelis.
 
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Pēdējie 10 komentāri
Ir daudz neapmierināto, kam nepatīk šāds rotaļu laukumu iekāretošanas veids. Lai tad viņi tos veido paši pēc sava viedā prāta ! Erki
09.04.2007, 01:41
#2
Tas, ka daudziem, kuri Latviju sauc par savu dzimteni, nekas nav svēts, to es zināju jau sen.. bet no šādas bezkaunības tik tiešām pārņem naids! Vai tiešām nav cieņas ne pret citu cilvēku darbu, ne pret tiem, kuri vēlas, lai mēs dzīvotu tīrākā, sakoptākā un skaistākā vidē? Un godīgi sakot, es šādiem glābējiem neuzticētu dzīvību glābšanu, ja pat mantu nevar nosargāt! Boss
09.06.2006, 13:49
#1
Ir ko teikt par šo rakstu? (2)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100