Raksti > Interesanti

Līvānos top garākā josta Latgalē!

Autors: Līvānu novada dome
13.06.2006
Kā dāvana Līvānu pilsētai tās 80 gadu jubilejā, ko ar plašu pasākumu programmu atzīmēs 8. jūlijā, Latgales mākslas un amatniecības centrā (LMAC) uzsākta 80 metrus garas jostas aušana, kas būs garākā josta Latgalē un, iespējams, pat Latvijā.
Latgales mākslas un amatniecības centrs
Saistītas apdzīvotās vietas
Līvāni (Pilsēta)

Josta tiks austa LMAC stellēs, iesaistoties Līvānu novada audējām, kas sadarbībā ar Tautas lietišķās mākslas studiju „Dubna” no jūlija līdz oktobrim realizēs vēl nebijušu rekordu - 80 metrus garas tautiskās jostas aušanu.

Nepieciešamais materiāls jau ieriests stellēs un 8. jūlijā – Līvānu pilsētas svētku laikā -  profesionālu meistaru Maijas Kulakovas un Ineses Valaines vadībā  tiks svinīgi iesākta rekordgarās jostas aušana, kuru plānots pabeigt oktobrī tradicionālajās Amatu dienās.

Paredzētajai jostai nav noteikta rakstu zīmējuma, tāpēc ikkatram meistaram ir iespēja ar laba vēlējumiem ielikt daļu no sevis un savas meistarības, saka idejas autore, LMAC vadītāja Ilze Griezāne.

Līvānu novads ir viens no tradīcijām bagātākajiem novadiem Latvijā, kurā vēl joprojām darbojas ievērības cienīgs skaits audēju. Šobrīd tiek apzināti visi šī daiļamata meistari un meistares, kuri labprāt piekristu noaust kādu posmu no paredzētā jostas garuma.

Visus brīvprātīgos Līvānu novada audējus un audējas Latgales mākslas un amatniecības centrs aicina pieteikties līdz šā gada 7. jūlijam, zvanot pa tālr.: 53 81855; mob. tālr.: 2 860 3333, vai personīgi pie LMAC vadītājas Ilzes Griezānes, Domes ielā 1 (no otrdienas līdz sestdienai 9:00 – 18:00, svētdienās 10:00 – 17:00).

 

G.Kraukle,
sabiedrisko attiecību speciāliste Līvānu novada domē
[email protected] 5307257, 9492184