Raksti > Tūrisma profesionāļiem

Taizemes televīzija veidos filmu par Latviju

Autors: Baiba Plūme, TAVA
04.08.2006
Sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) laikā no 4. līdz 10. augustam Latvijā viesojas televīzijas kompānija no Taizemes, kas strādā pie filmas par Rīgu un Jūrmalu. Tā būs pirmā šīs eksotiskās valsts žurnālistu vizīte Latvijā, kuras rezultātā tiks sagatavots 25 minūšu garš raidījums par galvaspilsētu un tās apkārtni, ko plānots pārraidīt šī gada beigās.
Raksts sadarbībā ar
Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūra
Laikā no 4. līdz 10.augustam Latvijā viesojas Taizemes televīzijas kanāla „Channel 5” raidījuma „World 360 Degrees” filmēšanas grupa, lai sagatavotu materiālu par Latviju kā pievilcīgu ceļojumu galamērķi Taizemes tūristiem. Žurnālisti ir plānojuši iepazīstināt ar Latvijas kultūras bagātību, viesojoties gan Rīgas un Jūrmalas etnogrāfiskajos muzejos, gan Siguldas opermūzikas svētkos un Latvijas Nacionālajā operā. Doma baznīcā žurnālisti iepazīsies ar savulaik vislielākajām pasaules ērģelēm, savukārt Adventistu baznīcā noklausīsies koklētājas Līvas Zilgalves spēlētajās latviešu tautasdziesmās. Rīgā filmēšanas grupa vēros pilsētu no Radio un televīzijas torņa, savukārt atšķirīgo abās kultūrās plāno iepazīt apmeklējot Rīgas Centrāltirgu un Lido atpūtas kompleksu. Tāpat ir plānots uzsvērt dabas bagātības, filmējot Ragakāpas dabas parku un Ķemeru nacionālo parku. Vizītes noslēgumā ir paredzēta saruna ar Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktoru Uldi Vītoliņu par tūrisma attīstību Latvijā un sadarbības veicināšanu ar tālajām Āzijas valstīm.
 
Raidījums „World 360 Degrees” ik mēnesi veido 25 minūšu garas epizodes par kādu pasaules valsti, iepazīstinot ar tās kultūru, dzīvesveidu, vēsturi un ceļošanas iespējām. Raidījuma skatītāji lielākoties ir jauni, augstākās izglītības ieguvuši uzņēmēji un investori, kurus interesē jauni tūrisma galamērķi visā pasaulē. Gandrīz četru gadu garumā raidījuma veidotāji ir viesojušies 40 valstīs.