logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Marts
25 26 27 28 29 30 31
Aprīlis
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 271
Viesi - 271
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Vide
Raksts sadarbībā ar
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija

Labiekārtota atpūtas vieta Juglas ezera krastā

Autors: Dana Šarlovska, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas preses sekretāre
16.08.2006
Skatīts 16171 reizi
Augusta mēnesī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija iedzīvotāju atpūtai un ērtībai labiekārtojusi Juglas ezera krastu Brīvības gatves pusē, posmā no Juglas vecajām slūžām, līdz RIMI Juglas centra teritorijai. Tajā peldvietu un aktīvo atpūtas zonu labiekārtošanas projekta ietvaros tāpat kā Bābelīša ezerā, Dambjapurva ezerā un Velnezerā uzstādīti soliņi, galdiņi ar soliņiem, grilvietas, atkritumu tvertnes, ģērbtuves un tualete.
Apkopojot jūnija un jūlija mēnesī sabiedriskās apspriedes laikā gūtos rezultātus, radās secinājums, ka vairums Vidzemes priekšpilsētas iedzīvotāju ir ieinteresēti tieši Juglas ezera labiekārtošanā, peldvietu atjaunošanā, tajā veidojot daudzveidīgas atpūtas vietas. Galvenie minētie iemesli ir ērta piekļuve ezeram, ezers ir tuvu Brīvības gatvei un ir vairāku daudzstāvu dzīvojamo māju ieskauts un atšķirībā no citiem ezeriem neatrodas nomaļus. Šo vietu iecienījuši daudzi Juglas iedzīvotāji un izmanto arī Rīgas viesi, kuri iebrauc Rīgā no Tallinas puses.
 
„Ņemot vērā iedzīvotāju priekšlikumus, nākamā gada vasarā izpilddirekcija plāno Juglas ezerā izveidot oficiālo peldvietu bērniem un pieaugušajiem, kā arī veikt papildus ezera attīrīšanas un teritorijas sakopšanas darbus aktīvās atpūtas zonas pilnveidei,” stāsta Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors Juris Viņķelis (TB/LNNK).
 
Liela loma Juglas ezera krasta sakopšanā ir NVO ‘‘Pūks un viņa draugi”, kuri ar Rīgas Vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu īstenoja projektu „Juglas tīrradnis”. Projekta „Juglas tīrradnis” laikā jaunieši no Rīgas „Rūpju bērna” dienas centra „Cerību tilts” un Specializētās galdniecības skolas, kā arī bērni no Ielas bērnu centra „Baltais zvirbulis” trīs mēnešu garumā vāca un šķiroja atkritumus, vienlaikus uzturot pilsētas vidi sakoptu un aktīvāk iesaistot šajā darbībā aktīvistus no sabiedriskajām organizācijām. Tā laikā tika sakopta Juglas ezera atpūtas zona, attīrot ar dažādiem pārtikas iepakojumiem piemēsloto krastu.
 
‘‘Kopumā projekts veidojas gan kā lietderīga laika pavadīšana projekta dalībniekiem, gan kā sakoptas vides veidošanas pasākums, gan arī kā integrācijas pasākums dažādu sociāli atstumtu grupu jauniešiem un bērniem,” stāsta NVO ‘‘Pūks un viņa draugi” izpilddirektors Vilnis Puriņš.
 
Projekta atbalstītāji: Rīgas Vides aizsardzības fonds, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija, Latvijas Zaļais punkta, Statoil.
 
Labiekārtošanas darbu veicēji: SIA „Vējš M”.
 
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100