Popes Pagasts

Kurzemes reģ. > Ventspils nov.
Iedzīvotāju skaits: 1139
Platība: 16800
Apraksts

Dokumentos Pope pirmoreiz minēta 1231. gadā līgumā kā kiligunda, tātad ievērojams administratīvs centrs. Tāda Pope ir arī viduslaikos, senatnē tai bijušas sakrālas saistības ar Ventspili un Popervāli R - A virzienā un Vārdupes kalnu D virzienā.

Vizuāli Pope ir ļoti interesanta. Milzīgajā līdzenumā, kas stiepjas no Ventspils līdz pat Talsiem, Pope paceļas uz augšu kā oāze neauglīgajā purvaino mežu līdzenumā. Lielie meži te aiztur vēju un palīdz saglabāt siltumu.
Senos laikos tur atradusies senā latviešu pils. Pils apburta un nogrimusi zem kalna. Ilgi pēc tam uz kalna bijušas redzamas divas ar zālēm neapaugušas bedres. Tās iezīmē nogrimušās pils skursteņu vietas. Barons gan licis pili atrakt, bet cik strādnieki dienā atrakuši, tik naktī divi melni suņi aizrakuši. Tā arī pils palikusi neatrakta.
Tūrisma informācija
Ventspils TIC (Ventspils, Dārza iela 6)
Pašvaldības
Popes pagasta padome (Popes pag., Pope)
Šajā teritorijā / apdzīvotā vietā atrodas
Objektu kategorijas šajā teritorijā
Aktīvā atpūta, sports 1
Apskate, ekskursijas 1
Iestādes, organizācijas 1
Kultūrvēsture 6
Naktsmītnes 3
Reliģija, kults 5
Satiksme, sakari 1
Veselībai 1
Skatīt visus objektus teritorijā (Popes Pagasts)   
Apskates objekti
Popes muižas ansamblis
Viena no vecākajām kompleksa ēkām ir vecā pils jeb medību pils, kas celta 1653. gadā un atrodas aiz dīķa ar nostiprinātiem krastiem. Tajā saglabājušās koka kāpnes uz otro stāvu. _
Popes evaņģēliski luteriskā baznīca
Celta 1771. gadā.
Nav skaidru ziņu par kādas kulta celtnes pastāvēšanu pirms 1771. gada, taču jādomā, ka tāda noteikti bijusi. Kaut vai tāpēc, ka baronu Bēru priekšteči šeit sākuši_