Pāvilosta

Kurzemes reģ. > Pāvilostas nov.
Iedzīvotāju skaits: 1178
Mājas lapa: www.pavilosta.lv
Apraksts
19. gadsimta otrajā pusē Sakas grīvā bija tikai akmeņi, plika, balta smilts un vienīgās mājas “ĀĶI “, kurās dzīvoja kāds zvejnieks. Viņš Upesmuižas baronam piegādāja zivis. Tautā bijis teiciens: brauciet līdz Āķiem, tad būs gals. Tā arī vēl mūsdienās pāvilostnieku sirdīm tuvais dzimtais krasts ir Āķagals.
Ostas pilsētiņa. Ostā rosās mazas zvejas laivas. Klusa un reizēm neticama rosīga. Savulaik padomju militāristu apsēsta, tagad – laimīga par savu nesabojāto un necivilizēto vienreizējo pludmali, un dzintaru, ko dāsni izskalo jūra. Vecās pilsētas apbūves daļā katra pilsētas iela ved uz jūru.
Ostā rosās mazās zvejas laivas; ja apvaicāsieties – tiksiet arī pie kūpinātas zivs. Pilsētiņa, kurā dzīvo stipri un sīksti, veci un jauni zvejnieki un viņu sievas ar bērniem. Pateicoties civilizācijas maz skartajai dabai, arvien plašāk attīstās tūrisms un jahtu ostas serviss. Pāvilostu par savu paradīzi uzskata Latvijas spicākie vējdēļu sporta cienītāji, katru gadu augustā rīkojot sacensības Pāvilostas piekrastē.
Objektu kategorijas šajā teritorijā
Aktīvā atpūta, sports 3
Apskate, ekskursijas 5
Daba 7
Ēdināšana 1
Iestādes, organizācijas 1
Naktsmītnes 20
Pakalpojumi, resursi 1
Reliģija, kults 2
Satiksme, sakari 1
Tirdzniecība 1
Transportam 1
Veselībai 1
Skatīt visus objektus teritorijā (Pāvilosta)   
Pēdējie raksti
Interesanti
Izbaudot piekrastes skarbumu
Zvejnieku kuģis ienāk Pāvilostā
Zvejnieku kuģis ienāk Pāvilostā
Apskates objekti
Pavilostas Luterāņu baznīca
Baznīca būvēta 1930.gadā. Šeit apskatāma altārglezna ''Kristus Pilāta priekšā''.2008.gadā baznīca izremontēta un gada nogalē iesvētīts jaunais, kokā grieztais_
Pāvilostas novadpētniecības muzejs
1879. gadā vācu barons Oto Frīdrihs fon Lilienfelds nodibināja ostas pilsētu un nosauca to sava brāļa Kurzemes gubernatora Paula Lilienfelda vārdā – Paulshafen (Pāvilosta), kā arī ielika_
Mīlestības priede
Vētras priedes
Apkārtmērs: 1,85 un 1,53 m
Augstums: 9,0 un 7,2 m
Iespējams, divas vislīkākās priedes Latvijā  
Skatu tornis
Pāvilostas Lielais Jūrakmens
100 m no krasta, jūrā viļņi apskalo Pāvilostas Lielo akmeni (Jūrakmeni), tā augstums virs grunts 3,5 m (ūdenī 1,5 m), apkārtmērs ir 15 m. Šis ir lielākais akmens dzižjūras krastā.
Pāvilostas moli