Rīgas Reģions

Mājas lapa: www.rigaregion.lv
Apraksts

Rīgas reģions atrodas Latvijas centrālajā daļā, un tā metropole ir Latvijas valsts galvaspilsēta Rīga. Reģiona teritorijā ietilpst Rīga, Rīgas rajons, Jūrmala, Tukuma, Ogres un Limbažu rajons. Atrašanās Baltijas valstu centrā, uz robežas starp Eiropas un austrumzemju kultūrām izveidojusi Rīgas reģionu par tiltu starp dažādām valstīm un to iedzīvotājiem.
Jau senākajos laikos Daugava uzņēma tirdzniecības karavānas, kas devās pa pazīstamo upju ceļu no varjagiem līdz grieķiem. Vēlāk šeit ieradās un apmetās uz dzīvi kristietības sludinātāji, Hanzas savienības tirgotāji, Vācijas, Krievijas, Holandes, Zviedrijas, Anglijas un citu valstu pārstāvji.

Daudznacionālā, dinamiskā reģiona metropole ir Rīga, kurā organiski iekļāvušās dažādu tautu ietekmes, gleznainās mazpilsētas Limbaži, Tukums un Ogre, kūrortpilsētas Jūrmala un Sigulda, kā arī industrializācijas neskartā lauku vide.

Aktīvā saikne ar citām zemēm noteikusi arī īpašo attieksmi pret ikvienu viesi. Neraugoties uz varas un politiskās iekārtas maiņām, nemainīga ir viesmīlība ar kādu šajā novadā tiek gaidīti ceļotāji no visas pasaules - gan tirgotāji un mākslas darbinieki, kas, gūdami iedvesmu savam darbam, bagātinājuši arī reģiona dzīvi, gan tūristi, kas izbaudījuši viņiem piedāvātās daudzveidīgās iespējas.

Šajā teritorijā / apdzīvotā vietā atrodas
Objektu kategorijas šajā teritorijā
Aktīvā atpūta, sports 239
Apskate, ekskursijas 440
Daba 718
Ēdināšana 614
Iestādes, organizācijas 166
Izklaide 102
Kultūrvēsture 411
Naktsmītnes 699
Nauda 400
Pakalpojumi, resursi 136
Reliģija, kults 365
Satiksme, sakari 247
Skaistumam 131
Tirdzniecība 346
Transportam 286
Veselībai 231
Skatīt visus objektus teritorijā (Rīgas Reģions)   
Apskates objekti
Inčukalna brāļu kapi
Klaņģu kalns
Pilskalns ir 20 m augsts, bijis apdzīvots bronzas laikmetā un datējams ar pirmo gadu tūkstoti pirms mūsu ēras.
Kristapa un Augustes Morbergu vasarnīca un botāniskā dārza ansamblis
Suntažu Pareizticīgo baznīcas drupas
Lieliskais, 1909.gadā uzceltais pareizticīgo draudzes nams no sarkaniem ķieģeļiem ar sīpolveidīgajiem kupoliem bija pagasta rota vairāku desmitu gadu garumā. Tāds tas varētu būt arī šodien…_
Kandavas katoļu baznīca
Atklāta 2003.gadā 13.septembrī dzīvojamā mājā. Altāris atvests no Ventspils katoļu baznīcas, kur tas bija sānu altāris. Altārglezna ''Gvadelupas Dievmāte'' atvesta no Meksikas.
Katrīnas dzirnavu klints un ala
Dzeltenīga smilšakmens iezis, ar divām ieejām. Ala kā šaurs un zems tunelis iet cauri Lojas krasta klintij.
l = 7,4 m, vid.pl = 0,5 m, vid.h = 1 m.
Bābelītes jeb Bābelīša ezers