, ,
Viesu namiBāri, krogi

"Piena muiža - Berghof" - viesu nams

Kontakti
26518660
Kalnamuiža - Berghof — Sieksāte  > Rudbāržu pag. > Skrundas nov. > Kurzemes reģ.

1. No Rīgas: Autoceļš Rīga- Liepāja (A9). Braucot no Rīgas puses, izbrauciet cauri Skrundai un 300 metrus aiz pilsētas robežas, sekojot brūnai norādei "Kalnamuiža" ( arī zila ceļa zīme "Aizpute 27 km", P117), nogriezieties pa labi un brauciet līdz nākošai norādei "Berghofas muiža-Kalnamuiža" 0,6 un, sekojot norādei, nogriezieties pa labi.

2. No Liepājas: Braucot no Liepājas puses, izbrauciet cauri Rudbāržiem un 300m pirms Skrundas nogriezieties pa kreisi, sekojot brūnai norādei "Kalnamuiža" ( arī ceļa zīme "Aizpute 27 km", P117), tālāk brauciet līdz nākamai zilai norādei "Berghofas muiža-Kalnamuiža" 0,6 un nogriezieties pa labi.

Apraksts

Stāsts par Berghof muižu sācies jau 16 gs vidū, bet tās varenākie īpašnieki - baronu von Mēdemu dzimta savu vasaras medību rezidenci ir izveidojuši tādu, kādu to šobrīd, atjaunotā izskatā, iespējams apskatīt. Stāsts līdz muižas dzīvei kā viesību nams ir no tiesas aizraujošs. Vasaras medību pils 1905. gadā tika nodedzināta, bet jau 1906. gadā pēc slavenā Liepājas arhitekta Bertchi biroja skices uzsākti būvdarbi. 1911. gadā būve pabeigta, bet jau 1920. gadā saistībā ar agrāro reformu, muižas feodālie īpašumi tiek likvidēti un drīzumā muižas Kungu mājā tiek izveidota skola un dokumentos parādās „Kalnamuižas" vārds. Skolu likvidē 1975. gadā un muiža tiek brutāli izdemolēta un izlaupīta. 1979. gadā muižas ēku pārņem Liepājas Piena kombināts, lai izveidotu tajā atpūtas bāzi. Toreizējais direktors un entuziasts Mārtiņš Sesks iniciē Piena muzeja izveidošanu, ekspozīcijā iekļaujot sava tēva - Žaņa Seska iegūto balvu no Anglijas karalienes par sviesta eksportu, kas šobrīd ir apskatāma Piena muzejā. 1991. gadā Liepājas Piena kombināts, cīnoties ar finansiālām problēmām, Atpūtas bāzi slēdz un tikai pateicoties Rasmas tantei, kas muižas ēku sargājusi no vietējiem vandāļiem, muižas spozmi ir bijis iespēja atjaunot.

Tādēļ pie mums piens tiek cienīts un turēts goda vietā, ieaužot tā vērtības katrā mūsu solī - domās, darbos, vide un attiecībās. Piena muiža - Berghof.

Nakšņošana
Piena muižā ir iekārtoti 23 komfortabli divvietīgie numuriņi - 14 Kungu mājā un 9 klētī, kopā ar papildvietām un ērtu nakšņošanu mansardā, muižas kompleksā iespējams izguldīt līdz 100 viesiem.
Rožu krodziņš
Rožu krodziņa maltītes tiek gatavotas no muižas dārzos audzētajiem un tuvāko kaimiņu atvestajiem produktiem. Iecienītāko ēdienu starpā ir Lēnu dzirnavu dīķos ekoloģiski audzētas foreles, Z/s „Zemitāni" audzētās briežu gaļas steiks, tāpat arī muskatķirbja krēmzupa, siera kūciņa un olu liķierītis! Ēdienkarte tiek mainīta katru sezonu un krodziņš ir atvērts no 9.00 - 24.00 katru dienu gan viesību nama viesiem, gan garāmbraucējiem.

SPA
Mīlīgajā Piena SPA saloniņā jauni un veci var lutināt sevi ar vannu peldēm (lieki piebilst, ka Lauku piena vanna ir visiecienītākā), Tāpat ar masiere, kas vērtējama ar 11 ballēm, veiks SPA rituālus pēc Jūsu izvēles. Salonu aicināti izmantot arī kungi. Klasiskā ķermeņu masāža ļaus Jums aizmirsties.

Pirtis
Muižā kā muižā - ir Kungu pirtis un ir Lauku pirtis.
Muižas Kungu mājas Kungu pirtīs viesiem pieejama mitrā sauna, tvaika pirts, baseins ar pretstraumi un kamīnzāle. Ir iemesls, kāpēc viesi pēc pirts apskates saka „ah, mazā Venēcija".
Muižas teritorijā ir Lauku pirtis māja, kurā izvietotas divas (!) pirtis. Vienu - „Balto pirti" kopā ar brīvdienu mājiņu iespējams izīrēt īpašām brīvdienām vai tāpat 100% atpūtai, bet otrajā „Melnajā akmens pirtī", īsta pirtnieku svētnīca, pirtnieku projektēta, pasūtīt īpašu pirts rituālu, pēc kura būsiet dzimuši no jauna.

Piena muzejs
Piena muzejā viss kā nākas! Izvēloties ekskursiju „Piena ceļš", dzirdēsiet ne tikai stāstu par ekspozīciju ar vairāk kā 250 eksponātiem, kas aptver divas ēkas - muižas klēti un sierotavu, bet arī piedalīsities govs slaukšanā (jā, muzejā dzīvo īpaša pus-raibaļa), piena mašinēšanā un sviesta kulšanā! Pirkstus aplaizīsiet! Stāsts sākas ar piensaimnieku, kas saņēmis no Anglijas karalienes balvu par sviesta eksportu.

Viesības, kāzas un svinības
Greznajās zālēs valda draiska viegluma un bezrūpības gaisotne. Tās īpaši piemērotas elpu aizraujošu svinību rīkošanai. Eņģeļu, Līgo vai Lielā svinību zālē galdus var klāt 12 līdz 100 viesiem. Kaislīgo sapņotāju pastaigas mēnesnīcā gaida muižas gadsimtu vecais parks un liepu aleja.
Lietišķi darījumi, pasākumi
Tehniski nokomplektētajās zālēs īpaši neaizmirstamus seminārus var rīkot 12 līdz pat 90 dalībniekiem. Romantiskā Velvju, Saulainā, Eņģeļu, Līgo vai Debešķīgā lielo svinību zāle - visas ir piemērotas iedvesmojošu darījumu pasākumu rīkošanai. Sadarbības partneri vēlēsies atgriezties šajā vietā un laikā vēl un vēl.

Kempinga laukums
Kempinga laukumā izveidotas 17 pieslēguma vietas, nodrošinot karavānas ar elektrības padevi, ūdens uzpildīšanu, ķīmiskās tualetes un izlietoto ūdeņu iztukšošanu, kā arī zālāja teritoriju un vietu piknikam.
Tāpat arī laukumā izveidota saimniecības ēka ar labierīcībām ceļotājiem, kurā izvietotas dušas, tualetes, veļas mazgājamā mašīna un izveidota atpūtas telpa.

Tenisa korti
Muižā klientiem pieejami divi tenisa korti un viens multifunkcionāls laukums, kurā varēs spēlēttenisu,mini futbolu, volejbolu, basketbolu, rokas bumbu, badmintonu un florbolu.
Laukumi ir klāti ar mākslīgās zāles segumu un ir apgaismojami tumšajās diennakts stundās 

Berghof - Kalna muižas komplekss
Muiža
Kalnamuiža - Berghof (Rudbāržu pag.Sieksāte)
Muzeji
Piena muzejs (Rudbāržu pag.Sieksāte) 109 m
Tuvākie kategorijā(-ās):
Naktsmītnes
Ēdināšana
Viesu nami
"Garīkas" - muižas atpūtas komplekss
MoteļiKafejnīcas
"Kalnakrogs" - motelis, kafejnīca
Viesu namiKafejnīcas
"Sārtā vēža spīlēs" - viesu nams
Kafejnīcas
"Jampadracis"
Viesu namiKafejnīcas
"Jumis" - viesu nams, kafejnīca
Kafejnīcas
"Rausis" - kafejnīca
Restorāni
"Mežābele" - kafejnīca
Viesnīcas, hoteļiRestorāni
"Skrundas muiža" - viesnīca un restorāns
Viesu nami
"Slugas" - viesu nams
Viesu nami
"Gāznieki" - viesu nams
ApartamentiTūrisma informācija
Kazdangas apartamenti, Kazdangas TIP
Viesnīcas, hoteļiKafejnīcas
"Spāres" - viesnīca
Telšu vietas
"Aizupes" - telšu laukums
Viesu namiRestorāni
"Lejasraķi" - viesu nams
Viesnīcas, hoteļi
"Aizputes ceļinieks" - viesnīca
Viesu nami
"Māja Aizputē" - viesu māja
KempingiViesu nami
"Kurzemes Pērle" - viesu māja, kempings
Kafejnīcas
"Pupiņbārs" - kafejnīca
Brīvdienu māja
Māja Aizputē
Kafejnīcas
"Pagrabiņš" - kafejnīca