logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 356
Viesi - 356
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Skatīt šīsdienas pasākumus   Atpakaļ
Izstādes

Izstāde "„Candy Bomber / Našķu bumba. Jaunie Latvijas glezniecībā”"

Notikuma vieta(-as): Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle "Arsenāls"
17.11.2007 - 27.01.2008

Sestdien, 2007.gada 17.novembrī, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls tiks atklāta plaša laikmetīgās mākslas izstāde „Candy Bomber / Našķu bumba. Jaunie Latvijas glezniecībā”.


Svētdien, 2007.gada 25.novembrī, plkst. 15:00 projekta vadītāja Diāna Barčevska LNMM izglītības programmas Svētdienas sarunas muzejā ietvaros aicina visus interesentus uz tikšanos ekspozīcijā.

Sagatavot izdrukai
Izstādes plakāts. Autors: Krišs Salmans
Kristians Brekte "Plēsējcūka" 2007. Audekls, eļļa. Mākslinieka īpašums.
Saistītas apdzīvotās vietas
Rīga (Pilsēta)
Vecrīga (Pilsētas daļa)

Laikā no 1948.gada 24.jūnija līdz 1949.gada 11.maijam notika Berlīnes blokāde, kad vienīgā iespēja jau tā 2. Pasaules kara laikā cietušajiem iedzīvotājiem piegādāt pārtiku, humāno palīdzību bija no gaisa. Amerikāņu pilots Geils Halvorsens (Gail Halvorsen), zināms arī kā „Berlin Candy Bomber”, ar lidmašīnu „C-54 Skymasters” veica operāciju, kuras laikā vācu bērniem ar nelieliem, no kabatas lakatiņiem veidotiem izpletnīšiem tika nomestas šokolādes, košļājamās gumijas un citi našķi.


Projekta „Candy Bomber / Našķu bumba. Jaunie Latvijas glezniecībā” mērķis ir organizēt sen nebijušu jauno gleznotāju izstādi, kas apliecinātu šajā medijā strādājošo autoru augstu māksliniecisko meistarību. Projekts piedāvā visplašākajai Latvijas sabiedrības daļai lielisku iespēju iepazīties ar norisēm mūsdienu glezniecībā, popularizē Latvijas glezniecību, kā arī atsevišķus autorus, veicinot vietējā mākslas tirgus attīstību.


Izstādē piedalās 47 mākslinieki: Diāna Adamaite, Anna Afanasjeva, Ēriks Apaļais, Kristīne Avotiņa, Anna Auziņa, Artūrs Bērziņš, Auce Biele, Kaspars Brambergs, Kristians Brekte, Patricija Brekte, Ansis Butnors, Andris Eglītis, Flēra Fedjukova, Gustavs Filipsons, Elena Griščenko, Mārīte Guščika, Jānis Janulis, Atis Jākobsons, Ilva Kalnroze, Vineta Kaulača, Kristīne Keire, Ilva Kļaviņa, Ernests Kļaviņš, Linda Kozule, Daiga Krūze, Maija Kurševa, Evija Ķirsone, Vladislavs Lakše, Anda Lāce, Inga Meldere, Lauris Mīlbrets, Reinis Pētersons, Laura Prikule, Jānis Purcens, Māris Ruskulis, Ronalds Rusmanis, Rasa Šulca, Viktorija Valujeva, Anete Vasiļjeva, Eva Vēvere, Reinis Virtmanis, Māra Viška, Andris Vītolinš, Kārlis Vītols, Sanda Udzēna, Ingmārs Usas un Otto Zitmanis.


Projekta realizētāji ir: projekta vadītāja Diāna Barčevska, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja speciāliste, Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas zinātnes maģistrantes – Maija Rudovska, Eva Ližbovska, Ilze Kreituse-Jakuša, Inese Klestrova un Iliāna Veinberga. Projekts tiek īstenots, pateicoties SIA Alfor finansiālam atbalstam.

Darba procesā tika apsekotas ap 100 autoru darbnīcas. Lai nodrošinātu izstādes augstu māksliniecisko līmeni, tika izvēlēti 47 autori, kam, pēc izstādes kuratoru domām, ir vērā ņemams radošais potenciāls un izaugsmes iespējas, kas mākslinieciski individuālā sniegumā pauž laikmetīgu pasaules izjūtu. Kuratori ietvēra izstādē pēc iespējas plašāku mākslinieciskās izteiksmes apmlitūdu, no paralēli esošām tendencēm izvēloties pārliecinošākās.


Autori izstādē sevi pārstāv ar vairākiem darbiem, tādējādi interesenti var gūt pilnīgāku priekšstatu par katra oriģinālo rokrakstu un interpretējamo tēmu loku. Izstādē tiek eksponēti jaunas vai Latvijā neredzētas gleznas, kas ļauj skatītājiem iepazīties ar mākslinieku pēdējiem sniegumiem.
Veicot darbu atlasi, tika ņemta vērā arī informācija par glezniecības aktuālajām tendencēm pasaulē un reģionālās skolas attīstības perspektīvu. Izstādes dalībnieku vidū ir iekļauti gan jau labi zināmi vārdi, gan Mākslas akadēmijas studenti, kas uzrādīja atzīstamu meistarību un viesa cerības par viņu iespējamiem panākumiem nākotnē. Līdz ar to izstādes izlase demonstrē kuratoru redzējumu par nozīmīgiem akcentiem Latvijas glezniecības ainā.


Izstādes sakarā sadarbībā ar izdevniecību Citrons izdots katalogs.
Izstādes ģenerālsponsors SIA Alfor un žūrijas komisija prēmēs par augstiem mākslinieciskiem sasniegumiem vienu autoru, piešķirot naudas prēmiju 2.500,- LVL (ieskaitot nodokļus) apmērā. Laureāta vārda paziņošana un prēmijas pasniegšana notiks izstādes atklāšanas pasākuma laikā.

Pasākuma ietvaros
27.10.2007 11:00 - 14:00
Ielu mākslinieku performance
22.11.2007 11:00 - 14:00
Informatīvais seminārs skolotājiem "Candy Bomer/Našķu bumba Jaunie Latvijas glezniecībā"
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Skatīt šīsdienas pasākumus   Atpakaļ
Sezonas jaunums

Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100