Izklaide

4.maija pasākumi Rīgā

Notikuma vieta(-as): "Rīga" kinoteātris, Brīvības piemineklis, 11. novembra krastmala, "RīBēJa MuTe"
04.05.2007
Rīgas dome aicina rīdziniekus un pilsētas viesus 4. maijā - Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā – apmeklēt kultūras pasākumus. Krastmalā skanēs gan instrumentālā un tautas mūzika, gan roks un popmūzika. 

Atraktīvs mirklis būs iespēja ikvienam piedalīties līdz šim lielākās dokumentālās foto izstādes veidošanā par septiņpadsmit Latvijas neatkarības gadiem. Izstādes veidošanā varēs piedalīties, ja līdzi uz šo pasākumu būs paņemta fotogrāfija par kādu laimīgu un skaistu mirkli mūsu dzīvē aizritējušajos 17 gados. Fotogrāfijas tiks fiksētas un demonstrētas uz lielā ekrāna, tādējādi veidojot fotoizstādi, ko simboliski var dēvēt par „Laika upi”. Krastmalā muzicēs 30 Rīgas kori, kas sadziedāsies, veidojot melodiju niansēm bagātu un strauju „Skaņu upi”.
Pie Brīvības pieminekļa ziedu nolikšanas ceremonijas laikā dziedās kamerkoris „Ave sol”, spēlēs pūtēju orķestri „Rīga” un „Auseklītis”, notiks orķestru defilē.

Rīgas bērnu un jauniešu muzikālā teātra „RīBēJa MuTe” dāvana Latvijas dzimšanas dienā būs brīnumpasaka „Reiz bija”.

No plkst.12.00 līdz pat 24.00 kinoteātra „Rīga” Jaunajā zālē notiks 4.maija Latvijas filmu maratons. Tiks rādītas animācijas filmas bērniem un pieaugušajiem, demonstrētas dokumentālās filmas, tostarp, operatora Andra Slapiņa dokumentālais kino.
Kinoteātra pagalmā notiks brīvdabas kinoseanss un džeza mūziku spēlēs Andra Amantova trio.
Ķīpsalā notiks Rīgas bērnu un jauniešu Deju svētku lielkoncerts, kur kopā dejošanas tradīciju stiprinās 2700 dejotāji no 122 Rīgas tautas deju kolektīviem.

4. maija vakarā Andrejsalā notiks „nepieradinātās“ mūzikas un filmu festivāla „Skaņu mežs“ atklāšanas koncerts.

„Šī ir diena, kad mēs varam būt kopā sirdsbalss aicināti, lai sajustu savu zemi, savas debesis, savu valodu. Atbildību ģimenes un valsts priekšā. Kad svētkus veidojam arī mēs paši, kad pilsēta ir atvērta līdzisvinēšanas priekam”, saka Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK). „Šai reizē pasākumi veidoti tā, lai tajos varētu piedalīties ģimenes, dažādu vecumu ļaudis, lai prieku par līdzdalību tajos gūtu kā liels, tā mazs”, norāda Helmī Stalte.

Svētku dienas izskaņā Krastmalā notiks uguņošana.