Raksti > Vide

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros notiks kampaņa „Pilsētā bez auto!”

Autors: LR Vides ministrijas komunikāciju nodaļa
22.09.2006
Šodien, 22. septembrī, Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros visā Eiropā notiks kampaņa „Pilsētā bez auto!”. Latvijā šajā kampaņā iesaistījušās Tukuma, Kuldīgas, Liepājas, Ludzas, Ogres un Olaines pašvaldības.
Raksts sadarbībā ar
LR Vides ministrija
 Kampaņas "Pilsētā bez auto!" mērķis ir samazināt autotransporta plūsmu pilsētā, veicināt videi draudzīga transporta izmantošanu, atbalstīt gājēju zonas attīstību pilsētā un citus pasākumus.
Kampaņas laikā galvenokārt tiek īstenoti pasākumi, kas veicina privātajām automašīnām alternatīvu transporta veidu izmantošanu, informē iedzīvotājus par ilgtspējīgu mobilitāti pilsētās un piesārņojuma risku, kā arī parāda pilsētu, kāda tā varētu būt, samazinot motorizēto satiksmi ierobežotās teritorijās.
Eiropas Mobilitātes nedēļa notiek no 16. līdz 22. septembrim, tās laikā pilsētniekiem ir iespēja piedalīties plašās ilgtspējīgai mobilitātei veltītās aktivitātēs. Tā kā automašīnas rada vairāk kā 10% no visām siltumnīcefektu izraisošajām gāzēm ES, kas veicina klimata pārmaiņas, šī gada galvenā tēma ir „klimata pārmaiņas”.