logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 329
Viesi - 329
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Nodibināta Cēsu pils ģilde

Autors: Zane Lūkina, Cēsu pils Ģildes projekta vadītāja
21.11.2006
Skatīts 3426 reizes
Šā gada novembrī ir nodibināta Cēsu Pils ģilde. Tās mērķis ir veicināt pils izpētes un atjaunošanas darbus un, rūpējoties gan par šī kultūrvēsturiskā objekta, gan Cēsu pilsētas vārda atpazīstamību, regulāri veikt visdažādākās mūzikas, arhitektūras un mākslas aktivitātes Cēsu pils kompleksā.
      „Cēsu Pils ģildes dibinātāji ir dažādu radošu profesiju pārstāvji, kurus vieno mīlestība pret Cēsīm un vēlēšanās izveidot Cēsis par Vidzemes kultūras centru. Mēs Cēsu pili redzam kā ideālu vietu Vidzemes kultūras centram,” stāsta Cēsu Pils ģildes valdes priekšsēdētājs Juris Žagars. Viņš uzsver, ka Cēsu Pils ģilde ir dibināta, lai aktivizētu pils atjaunošanas darbus un veicinātu šīs vietas jaunu attīstību.
            Cēsu Pils ģildes dibinātāji ir Cēsu pilsētas mērs Gints Šķenders, Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe, komponists, Latvijas Nacionālās operas mākslinieciskais direktors Arturs Maskats, vēsturnieks un LU profesors Ilgvars Misāns, gleznotāji Ģirts Muižnieks un Džemma Skulme, filozofs un žurnāla Rīgas Laiks galvenais redaktors Uldis Tīrons, aktieris un Cēsu uzņēmējs Juris Žagars un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars.
            Vācu ordeņa Livonijas mestra rezidence, ar unikālu brīvdabas skatuvi un Jauno pili, kas funkcionē kā viens objekts, ir Cēsu pilsētas neatkārtojamais kultūrvēsturiskais mantojums. Pēdējos trīs gados Cēsu pils kompleksa restaurācijā un izpētē jau ieguldīts vairāk kā 1,5 miljons Ls. Patlaban ir atbalstīts ES projekts par 1 miljons eiro, kas paredz tālāku šīs pils atjaunošanu. Projektā paredzēts arī finansējums pils parka un brīvdabas skatuves renovācijai.
            „Dibinātāji aicina ikvienu interesentu kļūt par šīs ģildes biedru un aktīvu radošo procesu dalībnieku. Ņemot vērā to, ka ģildes mērķis ir līdzekļu vākšana pils atjaunošanai, minimālā summa, kas jāziedo ģildes fondā, lai kļūtu par Cēsu pils ģildes biedru, ir 100 Ls. Bet par draugu sauksim ikvienu, kurš aktīvi līdzdarbosies ģildes pasākumos,” informē J. Žagars. Ģildes dibinātāji uzskata, ka nepieciešami līdzekļi pils interjeru atjaunošanai. Pirmā esot jārestaurē Cēsu jaunās pils kafijas istaba, aprīkojot to ar interjera priekšmetiem, kas kalpotu gan kā muzeja ekspozīcija, gan kā reprezentācijas telpa. Plānots arī piesaistīt līdzekļus, lai rīkotu ikgadējas Pils ģildes Ziemassvētku balles atjaunotajā pilī. „Atjaunotā pils un moderna brīvdabas skatuve radīs lielākas iespējas rīkot dažādus pasākumus: festivālus, koncertus, konferences, izstādes, reprezentācijas pasākumus u.c. Tas piesaistīs un pulcēs cilvēkus Cēsīs” uzskata J.Žagars.
            Cēsu Pils ģilde ir ierosinājusi, izmantojot astoņsimtgades jubilejas pieredzi, veidot jaunu tradīciju un jau nākamā gada vasarā organizēt nozīmīgu mūzikas un mākslas pasākumu – Cēsu mākslas festivālu. Cēsu mākslas festivāls būs ikgadējs pasākums, kura galvenais organizators un finansētājs būs Cēsu Dome ciešā sadarbībā ar Cēsu Pils ģildi.
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100