logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 341
Viesi - 341
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Kā lēti un pieticīgi apceļot Latviju

Autors: Romualds Šahs, "Rīgas Balss"
17.06.2005
Skatīts 10818 reizes
Kempingu Latvijā ir daudz. Neviens pat neņemas pateikt, cik tieši, jo šī pašmāju tūrisma joma joprojām nav pienācīgi sakārtota, un atšķirībā no viesnīcām, viesu mājām, atpūtas bāzēm un arī lauku mājām kempingiem nav piešķirts konkrēts reitings. Tādēļ ar vārdu "kempings" pie mums saprot ļoti dažāda komforta līmeņa tūristu mājiņas vai pat tikai telšu laukumus.

Kurzemes fragments


Visai loģiski, ka Latvijā cilvēku iecienītākie un komfortablākie kempingi atrodas ūdenskrātuvju tuvumā – kāds pieprasījums, tāds piedāvājums. Braucot gar jūras piekrasti, jūs par kempingu trūkumu noteikti nevarēsiet sūdzēties. Tuvojoties vasaras karstākajam laikam, autotūre gar jūras krastu varētu būt īsti laikā, tādēļ iecienītākajā piejūras maršrutā esošajos kempingos vēlams rezervēt vietas jau tagad.

Izbraucot no Rīgas uz Kurzemes pusi, gar jūras līča krastu, kas tad arī ir iecienītākais autotūristu maršruts, pirmais lielais kempings pa ceļam būs Nemo Jūrmalā.

Tā tiešā tuvumā, kā zināms, iespējams izbaudīt arī dažādas ūdensatrakcijas, kas šāda brauciena sākumā varētu būt galvenais piedzīvojums, jo nepaliksi taču pa nakti, tikko izbraucis no galvaspilsētas, taču to jau izlems katrs pats.

Var doties tālāk uz Klapkalnciemu, kur atrodams labs un liels kempings Ronīši, vai turpināt ceļu un apmesties kempingā Vecupe Engurē. Dodoties vēl tālāk Kolkas virzienā, atrodams vēl viens labs kempings Ūši, bet, uzsākot ceļu Liepājas virzienā, ieteicama apstāšanās vieta ir Miķeļtornis, kur atrodas kempings Pie Teodora. Interesanti, ka tā īpašniekiem pieder diezgan lielas zemes platības pie jūras, kas ļauj jums iznomāt savai atpūtai pat veselu pļavu ar visu ugunskura vietu...

Protams, šis ir tikai fragments no viena iespējama maršruta. Sekot tam vai izvēlēties ko citu – paliek katra paša ziņā.

Kempings un... kempings

Lai cik kempingos pa ceļam būtu iznācis apstāties, noteikti der pieturēt Piejūras kempingā Ventspilī, kas Latvijā viennozīmīgi ir labākais. Iemesls lielā mērā ir tas, ka šī kempinga izveidi un uzturēšanu tiešā veidā atbalsta Ventspils pilsēta, līdz ar to padarot Piejūras kempingu par vienīgo neprivāta rakstura vienību šajā biznesā. Un, kā izteicās vairāki Neatkarīgās aptaujātie tūrisma firmu pārstāvji, kuriem vistiešākajā veidā jāsadarbojas ar kempingu uzturētājiem Latvijā, šajā biznesā pie mums tik tiešām katrs, kā māk, tā mauj. It īpaši tas attiecas uz lauku zemju īpašniekiem, kuri nevar atļauties iekārtot ērtu lauku māju viesiem un sadomājuši ierīkot uz savas zemes kempingu mājiņas. Bieži bez jebkādām labierīcībām...

Tie paši tūrisma firmu pārstāvji gan izceļ vēl vienu vērā ņemamu niansi – lai arī tā sauktie slēpotāju kempingi pie slaloma trasēm, kuriem īstā sezona ir ziemā, nevar konkurēt ar labākajām speciāli vasarai komfortabli iekārtotajām apmešanās vietām, uz tiem tomēr var doties visai droši, jo arī šajā laikā tie turpina veiksmīgi darboties tādā kā dežūrrežīmā, piedāvājot diezgan labu servisu.

Katalogs internetā

Kas tad kempingā ir labs serviss? Savā būtībā tā ir sliktāka viesu māja, kurā arī ir pieejama sava istabiņa, kanalizācija, elektrība, tiek sniegta informācija par apkārtnē notiekošo. Tieši tādēļ ārzemju jaunieši iecienījuši kempingus arī Rīgā, no kuriem viens (Rīgas pilsētas kempings) atrodas Ķīpsalā, bet otrs (ABC) – Jūrmalas šosejas malā, Šampētera ielā.

 Dodieties tik ceļā – Latvijā ir ko redzēt un apmaldīties tomēr ir pagrūti!

 

Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100