logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Marts
25 26 27 28 29 30 31
Aprīlis
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 318
Viesi - 318
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Pērn Vidzemē tūristu visvairāk apmeklētie objekti

Autors: Mairita Kaņepe, Cēsu rajona laikraksts "Druva"
12.03.2007
Skatīts 43823 reizes

Vidzemes tūrisma asociācija ik gadu apkopo un salīdzina apmeklētāju izrādīto interesi par kultūrvēstures un dabas objektiem. Veidojas pārskats par populārākajiem tūrisma objektiem Vidzemē, un to vidū izceļas Cēsu rajons.

Sagatavot izdrukai
Turaidas muzejrezervāts
Līgatnes dabas takas
"Žagarkalns" atpūtas bāze
"Zaķīši" - trušu dārzs un citi zvēri
Cēsu pilsdrupas
Valmieras drāmas teātris
Valmieras novadpētniecības muzejs
Gulbenes - Alūksnes Mazbānītis
Āraišu ezerpils
Cēsu pils no Katrīnas ielas puses
Saistītas apdzīvotās vietas
Gulbenes (Novads)

Taču pats apmeklētākais Vidzemē, kā katru gadu, ir Turaidas muzejrezervāts. Trīs gadu laikā tūristu skaits Turaidā pieaudzis par 50 tūkstošiem un 2006. gadā to jau apmeklēja 201695 skatītāji.

Popularitātes topa augšgalā allaž ir Līgatnes dabas takas un slēpošanas bāze Žagarkalns. Iepriekšējā ziemas sezona Žagarkalnā bijusi ļoti veiksmīga, salīdzinot ar gadu pirms tam, apmeklētāju skaits pieaudzis par 15 tūkstošiem un sasniedzis aptuveni 75 tūkstošus sportotgribētāju.

Līgatnes dabas takas joprojām ir interesentu ļoti iecienītas, bet pagājušajā gadā tajās pabijuši par pāris tūkstošiem mazāk cilvēku, kuriem patīk vērot zvēru dzīvi. Dabas takas apmeklējuši 61 845 tūkstoši ceļotāju.
Gada laikā divkāršojies apmeklētāju skaits Cēsu rajona trušu audzētavā "Zaķīši", kas popularitātes topā ierindojusies 6. vietā, par vienu vietu apsteidzot Cēsu viduslaiku pils kompleksu. Attiecīgi katru apmeklējuši apmēram 43 un 42 tūkstoši tūristu.

Apskates objektu top 10 iekļāvušies arī Valmieras, Alūksnes, Gulbenes un Limbažu objekti. Popularitātes ziņā pēdējos divos gados daudzas aktīvā tūrisma vietas apsteidz Minhauzena muzeja meža taka. To katru gadu iziet ap 50 tūkstoši cilvēku. Tūrisma objektos iekļāvies arī Valmieras drāmas teātris. To pagājušajā gadā aplūkot devušies arī gandrīz 50 tūkstoši interesentu. Valmieras novadpētniecības muzejā, kurš pēc remonta ieguvis otro elpu, pēdējos gados reģistrēti vairāk nekā 28 tūkstoši apmeklētāju.

Alūksnes un Gulbenes rajonā joprojām pats populārākais ir mazbānītis. Tajā vizinājušies vairāk nekā 30 tūkstoši ceļotāju. Mazbānītis apmeklētāju uzskaites tabulā ieņem 8. vietu. Topa desmitnieku noslēdz Āraišu ezerpils, par kuru ceļotājiem ar katru gadu pieaug interese, 2006. gadā apmeklētāju skaits pārsniedzis 26 tūkstošus.

Iespējams, ceļotāju izrādītā lielākā interese par visiem topā nosauktajiem tūrisma objektiem ir saistāma arī ar to, ka pagājusī sezona ļoti siltā rudens un ziemas sākuma dēļ bija garāka nekā citus gadus.

"Taču pērn pats apmeklētākais pasākums Vidzemē, neapšaubāmi, bija Cēsu 800 gades svinības, kad jūlija vidū trīs dienu svētku programmu apmeklēja aptuveni simts tūkstoši cilvēku," uzsvēra Valda Malceniece, Vidzemes tūrisma asociācijas projektu vadītāja. Datus par apmeklētākajiem objektiem apkopo tūrisma informācijas centru speciālisti, viņi novērojuši, ka daudzās iecienītās apskates un atpūtas vietās precīza ceļotāju uzskaite netiek veikta. Cēsīs to var teikt par vecpilsētu, Cēsu pievārtē par Ērgļu klintīm, Vidzemē citviet to var teikt par Sietiņiezi, Vidzemes akmeņaino jūrmalu un Gaiziņkalna dabas parku.

Topa otrajā desmitā ir tādas kultūrvēstures un aktīvās atpūtas vietas kā slēpošanas centrs "Baiļi", Ķoņu dzirnavas, Skaņākalna parks un Dikļu pils Valmieras rajonā, Bīriņu pils un parks Limbažu rajonā, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs. Ar ievērojamu apmeklētāju skaita pieaugumu pagājušajā gadā tūrisma vietu topā iekļāvies brāļu Jurjānu muzejs "Meņģeļi" Madonas rajonā, Līgatnes pazemes bunkuri, Zvārtes iezis, kā arī dendroloģiskais parks "Lazdukalni" Ogres rajonā.

"Tūrisma informācijas centru sniegtā informācija asociācijai apliecina, ka 2006. gadā šajos centros visvairāk iegriezušies tūristi no Vācijas, Igaunijas, Somijas, Lietuvas un Lielbritānijas," pastāstīja V. Malceniece. "Ar katru gadu arvien vairāk tūrisma informācijas centru pakalpojumus izmanto arī Latvijas ceļotāji. Visvairāk tūristi interesējas par apskates objektiem Vidzemē un nakšņošanas iespējām."

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100