logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Marts
25 26 27 28 29 30 31
Aprīlis
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 277
Viesi - 277
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs piedāvā

Autors: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs
25.06.2008
Skatīts 2930 reizes
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs piedāvā īpašu piedāvājumu tūrisma sezonā. No 16. jūnija muzeja pastāvīgās Radošās darbnīcas piedāvā īpaši pilsētas viesiem kā arī Dziesmu svētku dalībniekiem interesantas programmas.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs piedāvā gan muzeja speciālistu vadītas ekskursijas pamatekspozīcijā un aktuālajā izstādē, gan arī speciālu stāstījumu par muzeja ēkas – bijušās Sv.Jura baznīcas (senākās Rīgas mūra ēkas) vēsturi.

Iespēja muzejā pašam radoši darboties veicina izpratni un liek justies piederīgam muzeja atmosfērai, tādēļ DMDM piedāvā trīs aizraujošas radošās darbnīcas, kas pieejamas un piemērotas praktiski jebkura vecuma un sagatavotības apmeklētājiem. Tajos iespējams apgūt dažādu mākslas tehniku pamatus un pagatavot gatavu darbiņu līdzņemšanai. Darbnīcās daudz piedalās skolēnu un pirmskolas vecuma bērnu grupas, kā arī pieaugušo grupas un individuāli apmeklētāji. Jāuzsver, ka darbnīcas lieliski sabalansē sevī izglītojošo un radoši rosinošo funkciju ar iespēju lieliski pavadīt laiku.

MOBILAIS AUDIOVIZUĀLAIS GIDS  /  MOBILE GUIDE TOUR

Pateicoties dalībai starptautiskā projektā MORITZ (Mobile Roundtour in European Textile Industry Centers  / mobila Eiropas tekstilindustrijas un mākslas centru apskates forma) Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja apmeklētājiem ir iespēja izmantot mobilā audiovizuālā gida piedāvāto ekskursiju pa muzeju.


No sadarbības partneriem un projekta iniciatoriem Brēmenē (M2C Research Group, University of Applied Sciences / M2C Izpētes Grupa, Brēmenes Lietišķo zinātņu universitāte) esam saņēmuši sešus plaukstdatorus, ko muzeja apmeklētāji var saņemt apmaiņā pret personu apliecinošu dokumentu. Mobilā gida audiovizuālā prezentācija apmeklētāju izvadā pa pieciem informācijas punktiem muzeja telpās, sniedzot informāciju par muzeja ēkas vēsturi, Latvijas tekstilmākslas pamatlicēju un Latvijas mūsdienu tekstilmākslinieku radošo darbību, tekstila industriju Latvijā no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām, kā arī dažām citām tēmām.


Mobilā gida ekskursija pieejama tikai angļu valodā. Cena LVL 6,00 (cenā iekļauta aktuālo izstāžu, pamatekspozīcijas un ēkas apskate).

MUZEJĀ DARBOJAS TRĪS DARBNĪCAS:

TEKSTILAPDRUKAS JEB MADAROŠANAS DARBNĪCA - KATRU TREŠDIENU NO 13:00 LĪDZ 17:00 (laicīgi piesakoties, iespējams pielāgot darba laiku)

Kontakta tālruņi 7830907, 26408553.
Darbnīcu vada tekstilmāksliniece Una Dževečka.

Vasaras īpašais piedāvājums – SAULGRIEŽU ZĪMES (atraktīvs informatīvais materiāls un iespēja mākslinieces vadībā apdrukāt līdzpaņemto vai uz vietas iegādāto audumu ar latviešu tautas mākslas un citiem ornamentiem.)
Darbnīcas dalībnieki var PAŠI SAVĀM ROKĀM PAGATAVOT APDRUKĀTUS GALDAUTUS, SEDZIŅAS, KREKLIŅUS u.c., izmantojot pazīstamā latviešu nacionālā stila veidotāja ANŠA CĪRUĻA un JŪLIJA STRAUMES ornamentālos motīvus, darbnīcas vadītāju zīmētus ornamentus vai izveidot savu ornamentālo risinājumu.


Darbnīca piedāvā plašu sietu klāstu – tā ir lieliska iespēja paša rokām izveidot sev mīļu piemiņu vai dāvanu citiem – apdrukāt līdzpaņemtu T-krekliņu, somiņu vai citu lina, kokvilnas, džinsa izstrādājumu ar latviešu mākslinieku darinātiem dekoratīvās mākslas ornamentiem.

Dalības maksa LVL 2.00
(iespējamas atlaides)

VILNAS VELŠANAS DARBNĪCA – OTRDIENĀS NO 11:00 LĪDZ 14:00 UN CETURTDIENĀS NO 14:00 LĪDZ 17:00. (laicīgi piesakoties, iespējams pielāgot darba laiku)

Kontakta tālruņi 7830907, 26408553.
Darbnīcu vada tekstilmāksliniece Kristīne Rutka.

DARBNĪCĀ IR IESPĒJA APGŪT VIENU NO VILNAS VELŠANAS PAŅĒMIENIEM – FILCĒŠANU AR ADATU, VEIDOJOT NELIELUS PRIEKŠMETUS NO IEGŪTĀ FILCA MATERIĀLA.

Velta vilna ir ļoti aktuāls materiāls mūsdienu tekstilmākslā. Šādā tehnikā darināts materiāls var būt ļoti daudzveidīgs un to var izmantot visdažādāko ieceru īstenošanā. Iespējams veidot gan dekoratīvas vilnas glezniņas uz filca pamatnes, gan telpiskus objektus un aksesuārus. Darba process ir radošs, aizraujošs un piesaista ļoti dažādus apmeklētājus, ļaujot katram izveidot savai pasaules izjūtai un vēlmēm atbilstošu darba rezultātu.

Īpašs piedāvājums vasaras sezonai ir mākslinieces vadībā no Latvijai tradicionāla tekstilmākslas materiāla – vilnas - veidot krāšņu gleznu ar Rīgai un dziesmu svētkiem veltītiem motīviem. Tie, kas jau pārzina velšanas tehniku, var veidot telpiskus darbiņus!

Dalības maksa LVL 1,50.
(iespējamas atlaides)

KRĀSAINO SMILŠU DARBNĪCA – PĒC IEPRIEKŠĒJAS PIETEIKŠANĀS

Kontakta tālruņi 7830907, 26408553.
Darbnīcu vada Diāna Timofejeva un Agnese Balandina.

Krāsainās smiltis ir ļoti pateicīgs materiāls dizaina objektu veidošanai, darba iespēju daudzveidīgums aizrauj un spēj iepriecināt visus. Dalībniekiem tiek dota iespēja, izmantojot oriģinālas metodes, radīt krāsaino smilšu kompozīcijas plaknē, kā arī izveidot katram savu krāsaino smilšu bērumu stikla mēģenītē.

Daba cilvēkam vienmēr ir bijusi gan kā mākslas iedvesmas, gan materiālu avots.
Smiltis ir vienkāršs, atpazīstams un dabisks materiāls, kas viegli ļaujas radīšanas procesam. Spēles ar smiltīm ir patīkamas, tās atgādina bērnību, iedrošina un atbrīvo radošai iedvesmai. Mūsu darbnīcā iespējams strādāt gan ar speciāli krāsotām smiltīm, radot košus darbus, gan ar dabiskām – un arī tās mēdz būt tik dažādos toņos.

Ciemiņiem no citām valstīm tā ir lieliska iespēja savām rokām radīt suvenīru no Latvijas pludmalēs savāktām smiltīm. Darba procesā tiks radīta atklātnīte un dekoratīva  pudelīte ar dažādās Latvijas pludmalēs savāktām smitīm. Radošais un atraktīvais process un prieks par rezultātu sniedz lielisku atpūtu un izklaidi, kas noteikti pievienosies pozitīvajām atmiņām par Latvijā pavadīto laiku.
Dalības maksa LVL 2.00

Visu trīs darbnīcu potenciālo dalībnieku vecuma amplitūda ir ļoti plaša – no pirmskolas vecuma bērniem līdz pat pensionāriem. Lai darbotos nav nepieciešama īpaša sagatavotība, vajadzīga tikai vēlme darboties, pacietība un iztēle. Darbnīcās pagatavotās lietiņas var ņemt līdzi, līdz ar to dalība tajās ir lieliska iespēja savām rokām pagatavot interesantas dāvaniņas saviem mīļajiem. Gaidīsim ciemos visus, kas vēlas radoši pavadīt laiku, apgūt jaunas iemaņas un paplašināt redzesloku!

Sīkāka informācija: 67830906, 67222235, 26408553, Agrita Pore, Līga Turjanska

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100