logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Marts
25 26 27 28 29 30 31
Aprīlis
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 328
Viesi - 328
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Joki un anekdotes

Dāmas no Anglijas vēlme apceļot Latviju

27.07.2005
Skatīts 12887 reizes
 Ne jau visi rietumnieki, kas apmeklē Latviju, vēlas baudīt sauli, sauļojoties ezera krastā. Daudzi priecājas, ka var pārbrist pielijušu pļavu. Bet vienā jautājumā lielākā daļa tālzemju tūristu ir vienprātīgi. Proti, ka piedevu neskartajai dabai viņi pieprasa modernas labierīcības - vannu, tualeti..... Kāda padzīvojusi kundze - latviete no Londonas - nolēma beidzot vasaru pavadīt Latvijā.

Viņa vēlējās nedēļu padzīvot ārpus Rīgas. Kundze izvēlējās nelielu pilsētiņu Latvijas austrumu daļā - Varakļānus. Paziņas no Rīgas palīdzēja viņai sazināties ar kādu vietējo iedzīvotāju, kurš laipni sarunāja kundzei vasaras mītni.
Ar jaunā varakļānieša, tūrisma entuziasta, palīdzību izvēlētā vieta šķita gana laba esam, un kundze jau nolēma sūtīt ziņu par ierašanos. Bet tad tautiete atcerējās, ka viņa taču neko nav
noskaidrojusi par tik svarīgu lietu kā tualete jeb, kā viņa to sauca, water closet, esamību, lēdija raksta paziņam, lietojot, ka jau ārzemēs parasts, šā vārda saīsinājumu WC, ar lūgumu ziņot, vai šī vieta nav parāk tālu no viņas mitekļa.
Lāga vīram Latgalē, ieraugot burtus WC, pat prātā neienāca, ka kundze jautā par tualeti. Neizpratnā viņš lūdz draugu, lai tas palīdz atšifrēt mistisko saīsinājumu. Pēc pāris stundu ilgas gudrošanas abi nosprieda, ka lielie burti WC ir saīsinājums mazliet angliskotam (kāda bija visa vēstule) Varakļānu katedrāles nosaukumam. Skaidrs, tātad dāma jautā par vietējo baznīcu. Lūk, kāda atbilde aizceļoja no Varakļāniem uz Londonu:
"Tā atrodas nedaudz tālak par kilometru no vietas, kur Jūs apmetīsities, pilsētas galvenās ielas malā un uz skaista paaugstinājuma. Tā vienlaikus var uzņemt vairākus simtus apmeklētaju un ir atvērta katru nedēļu. Īpaši daudz ļaužu to apmeklē nedēļas beigās. Bet Jūs varēsit to apmeklēt arī citas dienas, jo tad tur ir vairāk vietas. Daži cilvēki pēc jaukas pasēdēšanas turpat līdzās ietur launagu, it ipaši vasaras svētdienās, kad arī ārpusē dzirdamas jaukas skaņas. Akustika ir ļoti laba, bet nenoliedzami visjaukāk skan telpas iekšienē. Tas Jūs noteikti interesēs - mana meita tieši tur salaulājās, jo tur viņa pirmoreiz satikās ar savu nākamo vīru. Mēs ceram, ka pēc šīs vietas apmeklējuma Jūs izlemsit ziedot, lai palidzētu mums uzturēt pienācīgā kārtība veco un tik mazai pilsētiņai lielo ēku. Mana sieva ir ļoti delikāta, tādēļ viņa tur neierodas tik bieži. Pēdejo reizi viņa tur bija pirms vairākām nedēļām. Patiesi, viņai sāp, ka viņa nevar ierasties biežāk. Bet es priecāšos Jūs redzēt mūsu WC. Ja vien vēlaties, varu rezervēt Jums sēdvietu netālu no durvīm.
Patiesā cieņā, Jūsu padevīgais draugs."

Kundze no Londonas atteicās apmeklēt Varakļānus!

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Pēdējie 10 komentāri
Vecs, bet labs joks. Eliiinele
22.01.2008, 22:28
#4
Aspratigi, tiesam!Tomer rakstitajs laikam gan bus kads Kurzemnieku sovinists.Sakiet, kapec nedzird tadus stastus par, teiksim, Skrundu vai Tukumu? Es dazus zinu. pastnieks
10.11.2005, 21:46
#3
Jauki, bet tik tiešām reālistiski.
Gadījās pavadīt dažas dienas ļoti jaukā Latgales viensētā lejpus Rēzeknes (Lauku ceļotājā ieteikta), kur piedāvā "mežonīgu" vidi.
Pagalmā dazādās vietās izvietotas zaru slotas garos kātos, ar ko atbaidīt uzbrūkošo gaili.
Guļamistabas durvis, lai nevērtos vaļā, no iekšpuses aizsēja ar šnorīti, bet "WC" kapitāls - jauna guļbūve ar vismaz 3m dziļu bedri un dūmu sveci, kas atbaida odus no atkailinātās vietas. Vienīgā vieta, kur nomazgāties, laipiņa ezerā, bet tie paši angļi, to visu apskatījuši, prasa, "bet kur jums ir noslēpta īstā duša?"
pilsētnieks
24.10.2005, 08:50
#2
Super! Ir vērts izlasīt! lietotājs
27.07.2005, 17:00
#1
Ir ko teikt par šo rakstu? (4)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100