Raksti > Ziņas

Grib atdzīvināt Kuldīgas bānīti

Autors: Ints Ķergalvis, Kuldīgas rajona laikraksts "Kurzemnieks"
11.03.2005
Kuldīgas kultūras centra (KKC) izpilddirektors un dažādu interesantu ideju autors Andris Grīnvalds šogad ķēries klāt iecerei – dot mazbānītim otro dzīvi
Saistītas apdzīvotās vietas
Kuldīga (Pilsēta)
Entuziasts jau izstrādājis plānu, kā ideju īstenot, un kopā ar dažiem domubiedriem vāc informāciju par vilciena vēsturi, cilvēkiem un vietām, kas ar to saistītas.

Varētu izveidot ekspozīciju Kuldīgas novada muzejā vai arī atvērt dzelzceļa muzeju. Vēlāk iecerēts uzbūvēt bānīša un Kuldīgas stacijas maketu, bet pēc tam kaut daļēji atjaunot sliedes, lokomotīvi un vagonus, tas varētu kļūt par tūrisma objektu.

31. martā plkst. 19.00 A.Grīnvalds aicina uz KKC interesentus. Paredzēts dibināt Kuldīgas bānīša biedrību. Vasarā aktīvisti dosies vairākās ekspedīcijās. Viena no tām būs pārgājiens pa vecā dzelzceļa stigu.

Kuldīgas kinoamatieri jau uzņēmuši filmu Reiz bija, kurā stāstīts par vilcienu, vēl viena tiks filmēta šogad. A.Grīnvalds uzskata, ka iecere ir reāla, kaut gan vajadzēs ilgu laiku.

Viņš apsver iespēju saņemt Eiropas Savienības fondu naudu. „Daudz kas no bānīša šur tur vēl saglabājies. Visam uzreiz nevaram tikt klāt, bet jāmēģina, kamēr nav par vēlu,” saka entuziasts.