Raksti > Ceļotāju stāsti

Ārvalstu mednieki labprāt izvēlas Latviju

01.12.2005
Latvijas avīze raksta, ka ārvalstu mednieki ļoti labprāt izvēlas Latviju. Viņus te vilina mūsu daudzviet neskartā daba, meža dzīvnieku, medījumu daudzveidība, arvien labāki sadzīves apstākļi un, protams, pakalpojumu cenas, kuras, salīdzinot ar medībām citur Eiropā, viņiem liekas tīri pieņemamas un ir pa kabatai arī Rietumu vidusmēra pilsonim.
Raksts sadarbībā ar
Latvijas Valsts Meži

Latvijas avīze raksta, ka ārvalstu mednieki ļoti labprāt izvēlas Latviju. Viņus te vilina mūsu daudzviet neskartā daba, meža dzīvnieku, medījumu daudzveidība, arvien labāki sadzīves apstākļi un, protams, pakalpojumu cenas, kuras, salīdzinot ar medībām citur Eiropā, viņiem liekas tīri pieņemamas un ir pa kabatai arī Rietumu vidusmēra pilsonim. Avīzē ir publicēta intervija ar Vācijas pilsoni Nikolauss Princs fon Krojs, kas jau septīto reizi Latvijā ir izmantojis a/s "Latvijas valsts meži" piedāvātos medību un atpūtas pakalpojumus:

– Kā jums veicas Latvijā?

– Šeit esmu jau septīto reizi, šoruden kopā ar savu partneri esam draugiem no Vācijas, Francijas un Beļģijas noorganizējuši medību tūri uz medībām ar dzinējiem, protams, pie mūsu latviešu draugiem. (Arī šoruden Nikolauss izmantoja a/s  "Latvijas valsts meži"  sniegtos medību pakalpojumus.) Latvijā ir brīnišķīga daba, lieliski cilvēki – te ir fantastiski! Man ir vienalga, kādi ir laika apstākļi, ka tikai esmu mežā un medībās. Veicies šoruden ir tīri labi, pats esmu nomedījis Latvijā vairākas mežacūkas, labāk veicies ir manai sievai – viņai ir staltbriežu bullis, mežacūka, un, kas vispārsteidzošākais, Anna Sofija te nomedījusi arī vilku.

– Vai ir kādas atšķirības medību tradīcijās te Latvijā un citās zemē, kur esat medījis? –. Mednieki un mežacūkas ir tādas pašas kā Beļģijā, Vācijā, Zviedrijā. Visur pirmajā vietā ir cilvēku drošība medībās un tālāk jau medību tradīcijas – medījumu godināšana, pavadīšana un atzīmēšana. Latvijā, var redzēt, ir senas medību tradīcijas, kuras tiek turētas godā. Par to liecina augsta līmeņa medību organizācija, teicami iekārtoti medību masti, dzīvnieku daudzums un, protams, lieliski medību rīkotāji un pavadītāji. Ceru te atgriezties vēl un vēl, to ieteikšu arī saviem citiem draugiem.