Raksti > Ziņas

Tiek restaurēta Cēsu Izstāžu nama fasāde

Autors: Baiba Vītiņa, Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs
10.04.2006
Marta beigās tika uzsākta Cēsu Izstāžu nama fasādes restaurācija. Līdz ar fasādes atjaunošanu, tiks sakārtota arī lietus ūdens novadīšanas sistēma, atjaunots pagalma bruģis un izveidota īpaša josla cilvēkiem ratiņkrēslos.
Cēsu izstāžu nams
Saistītas apdzīvotās vietas
Cēsis (Pilsēta)

Cenu aptaujā par Izstāžu nama fasādes remontu par uzvarētāju tika atzīsts SIA “Cēsu Restaurators”. Restaurācijas darbu kopējās izmaksas sastāda EUR 38469,64. Restaurāciju ir plānots pabeigt līdz 30. jūnijam, lai jau uz Cēsu 800 gadu jubileju Izstāžu nams būtu gatavs svētku pasākumiem. Fasādes remontdarbi notiek Phare projekta “Senatne mūsdienās – māksla, vēsture un tūrisms” ietvaros. Fasādes restaurācija ir Izstāžu nama atjaunošanas nākamais posms. Pērn tika rekonstruētas nama iekštelpas, pielāgojot tās arī apmeklētājiem ratiņkrēslos.

Izstāžu nama rekonstrukcijas mērķis ir nodrošināt augsta līmeņa pasākumu norises vietu starptautiskiem kultūras dzīves notikumiem un semināriem. Izstāžu nams ir viena no vēsturiskā Cēsu pilsmuižas kompleksa būvēm, kas ir ievērojams Cēsu pilsētas mākslas un kultūras centrs. Tajā notiek daudzveidīgas mākslas izstādes, vietēja un starptautiska mēroga koncerti un festivāli.     

Informāciju sagatavoja:
Baiba Vītiņa
Vidzemes Vēstures un tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Tālr.: 41 27755