logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 443
Viesi - 443
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti
Raksts sadarbībā ar
Vides Vēstis

Latvijas valsts meži sagaida Latvijas apceļotājus ar jauniem tūrisma objektiem

08.05.2006
Skatīts 5409 reizes
AS «Latvijas valsts meži» (LVM) nodarbojas ne tikai ar mežsaimniecību, bet rūpējas arī par vairāk nekā 300 tūrisma objektiem valsts mežos, kas ir brīvi pieejami visai sabiedrībai. Katru gadu LVM izveido arvien jaunas atpūtas vietas, attīstot arī esošās. Šogad sabiedrībai un dabas daudzveidībai nozīmīgu objektu saglabāšanā un attīstībā LVM ieguldīs 682 tūkstošus latu.

2006. gadā plānots sākt darbu tūrisma un rekreācijas centros «Ezernieki» un «Spāres», kā arī turpināt veiksmīgi uzsāktā pilotprojekta «Dzīvie tēli» realizāciju Tērvetes dabas parkā. Lieli ieguldījumi plānoti velotūrisma attīstīšanai. Viens no lielākajiem notikumiem būs zīmola «Mamma daba» ieviešana: drīzumā visi dabas tūrisma, medību un makšķerēšanas entuziasti varēs daudz informācijas un padomu atrast tīmeklī mājaslapā http://www.mammadaba.lv. Bet šeit jau tagad varat lasīt par jaunākajām tūrisma iespējām valsts mežos 2006. gadā.


Vidzeme
Līgatnes upes dabas taka

Cēsu rajona Nītaures pagasta Veru iecirknī pērnajā rudenī atklāta Līgatnes upes dabas taka, kas vijas gar Latvijas straujākās upes Līgatnes krastu. Upe šeit līkumo cauri lielam mežu masīvam, kur dzīvo arī lūši, kas pēc veiksmīgām medībām nāk te padzerties. Cilvēkiem pa šo taku vēlams pastaigāties vienatnē vai mazos pulciņos, lai izjustu dabiska meža un ūdens saskaņu. Pašlaik taka iekārtota 800 m garumā, te ir gan koka kāpnes, gan soli, kur pasēdēt un atvilkt elpu. Drīzumā taku pagarinās līdz netālu esošajam Vasu kalnam, no kura virsotnes skaidrā laikā var saskatīt pat Rīgas torņus.

Kokneses parka dabas aizsardzības plāns

Šogad pēc LVM Vidusdaugavas mežsaimniecības pasūtījuma konsultāciju uzņēmums «Grupa 93» izstrādās dabas aizsardzības plānu Kokneses parkam. Kaut parks ir tikai 10 ha liels, to ik vasaru apmeklē aptuveni 25 tūkstoši tūristu, lai priecātos par Kokneses pilsdrupām, apskatītu viduslaiku pili un senpilsētu, kā arī pabrīnītos par vairākām retām introducētām koku sugām un tēlnieka Ģirta Burvja koka skulptūrām. Vēlāk, saskaņā ar izstrādāto plānu, tiks uzlabots Kokneses parka labiekārtojums, lai lielās tūristu masas nekaitētu unikālajam objektam.

Oleru meža taka

Rūjienas Oleru purvā uzbūvētas laipas un skatu platforma, bet purvs šeit ir tikai viens no apskates objektiem. Tālāk taka ved uz Nāzara priedi un Barona kapiem.

 
Skatu platforma Augstrozes pilskalnā

Novembrī pabeigts sarežģīts darbs arheologu uzraudzībā: izveidota gājēju laipa un neliela skatu platforma Augstrozes viduslaiku pilskalna augstākajā plakuma daļā.

Latgale
Dabas lieguma «Čertoka ezers» taka

10 kilometrus no Aglonas izveidota labiekārtota apskates vieta pie Čertoka ezera jeb Velnezera – te zemsedze un nogāzes no augsnes erozijas pasargātas, izklājot pastaigu laipas.

 
Jersikas biotopu taka

20 km no Līvāniem uz Daugavpils pusi ierīkota Jersikas biotopu taka ar piecām uzziņas vietām, atpūtas laukumu ar šūpolēm un soliņiem.

Zemgale
Tērvetes dabas parka dzīvie tēli

Jau vairākus gadus LVM daudz darba un līdzekļu iegulda Tērvetes dabas parka uzturēšanā un pilnveidošanā. Tērvetes dabas parks jau izsenis ir bijusi viena no tūristu iecienītākajām vietām Latvijā, kam raksturīga gleznaina daba, bagāta kultūrvēsture, se-natnes pieminekļi, kā arī rakstnieces Annas Brigaderes devums. Apmeklētājiem parkā ir pieejams plašs pastaigu taku tīkls ar daudziem tiltiņiem, kāpnēm, rotaļu laukumiem un dabā izvietotām pasaku varoņu koka skulptūrām. Parkā tiek piedāvāta arī velosipēdu noma, putnu novērošana ezerā no putnu mājiņas, makšķerēšana, kā arī vizināšanās ezerā ar laivām un ūdensslēpēm. Apmeklētājiem, kas vēlas parkā uzkavēties ilgāk, ir pieejamas telšu celšanas un ugunskura vietas, sporta laukumi un atpūtas mājiņas.

Lai ceļojums bērniem būtu aizraujošāks, viņi var ne tikai apbrīnot pasaku tēlus no koka, bet jandalēt kopā ar labo raganiņu.

Tērvetes dabas parks pērn tika apbalvots kā konkursa «Ģimenei draudzīgākā vieta Latvijā» uzvarētājs.

Ziemsvētku kauju vietas Tīreļpurvā un Ložmetējkalnā

Lai stiprinātu latviešu lepnumu par mūsu vēsturi, Tīreļpurvā izvietotas 17 piemiņas zīmes un akmeņi latviešu strēlnieku pulkiem. Nesen uzbūvēts skatu tornis un ierīkotas vairākas ugunskura vietas.


Zemgalē ar LVM atbalstu izveidotas vairākas atpūtas vietas pie vairākiem ezeriem – Spāru, Sesavas, Ružu un Vikezera. Jūras krastā pie Engures var atpūsties uz baļķu soliņiem un uzcept desiņu īpaši iekārtotās ugunskura vietās.

Tomēr bieži vien meža darbinieku izveidotās atpūtas vietas to saimniekiem sagādā vairāk rūpju un mieļu nekā prieka. Tāpēc lūgums: nelauziet mēbeles, nepostiet augus, kuriniet uguni tikai ugunskura vietā un promejot aizvediet sev līdzi atkritumus, jo iesaiņotos produktus uz mežu atgādāt jums taču nebija grūti.

Pēdējie 10 komentāri
Vai tad Kurzemē nav nekā ko apskatīt? Kas notiek ar Boju meža muzeju? Vai tā ekspozīcija ir kaut kur apskatāma? bija ziņa, ka Ēdoles pilī, bet vai tā ir? Sarma
23.05.2006, 11:44
#1
Ir ko teikt par šo rakstu? (1)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100