Raksti > Interesanti

Skeitbords

16.05.2005
Skeitbords radās pagājušā gadsimta 50. gados, kad visā pasaulē ļoti populārs bija kļuvis tā vecākais brālis sērfings. Daži uzņēmīgi jaunieši nolēma sērfingu piemērot arī cietai virsmai, jo ne jau visur bija pieejamas ūdens tilpnes.
Grīziņkalna skeitparks
VOC Skeitparks
Skeiteris darbībā

 Pirmais skeitborda dēlis tika pārdots 1959. g. Uz brīdi skeitbords kļuva ļoti populārs , taču jau 1964. gadā vairāki eksperti atzina skeitošanu par veselībai un pat dzīvībai bīstamu nodarbi, tādēļ satraukušies vecāki saviem bērniem dēļus vairs nepirka. Strauja skeitborda attīstība atsākās 70. gadu vidū, šis sporta veids kļuva arvien populārāks visu sociālo slāņu jauniešu vidū, un tad arī tika izveidoti daudzi skeitbords parki. Pirmās pasaules mēroga sacensības skeitbordā notika 1996. gadā Rodailendā.

Skeitbords, ja mēģina taisīt trikus, ir diezgan sarežģīts sporta veids . Iesācējiem šķiet ļoti problemātiski vispār noturēties kājās uz skeita, bet vēlāk-  nevar iedomāties, ka agrāk ar ģīmi pa asfaltu vien vārtījās! Sākot taisīt trikus, pirmkārt, būtu jāmācās vienkārši skeitot, uzsitot pa dēļa vienu galu, to noķert rokās, vai arī mācīties uzlēkt uz apmales vai uztaisīt 360 "grādus". Parasti skeiteri dodas skeitot pa bariņam, jo tad iespējams sacensties dažādu triku izpildīšanā un ir vieglāk iemācīties kaut ko jaunu.