logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 345
Viesi - 345
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Kīkings Ventspilī!

Autors: Mārtiņš Kužņiks, Ventspils Olimpiskais centrs
23.08.2006
Skatīts 4197 reizes
Sākot ar otrdienu, 22. augustu Olimpiskajā centrā „Ventspils” jau otro reizi varēs izmēģināt jauno sporta vidu- kīkingu. Darba dienu vakaros no 17.00 līdz 20.00 un nedēļas nogalē no 12.00 līdz 20.00 ikviens interesents varēs izmēģināt šo sporta veidu bez maksas.
Izklaides un sporta veids kīkings radies no igauņu valodas vārda kiik, kas nozīmē šūpoles. Kīkings ir šūpošanās milzīgās šūpolēs, kurām katrs dalībnieks pats var noteikt, ar kāda augstuma kārti viņš šūposies. Doma par to, ka šūpošanās var būt ne tikai izklaide, bet arī objektīvi novērtējams sporta veids pieder igaunim Ado Koskam, kas šobrīt ir Igaunijas kīkinga kluba biedrs. Pats Ado Kosk stāsta sekojošo : „Pagājušā gadsimta beigās man radās jautājums, kāpēc pasaulē neviens neko nezina par šūpošanos ap šūpoļu asi, kas Ziemeļu tautām gadsimtiem ilgi ir kalpojusi kā jauniešu drosmes un veiklības pārbaude, kā arī bijusi sportiska rakstura izklaide. Šūpošanās jau gadsimtiem ilgi ir pavadījusi cilvēci un katrs cilvēks šūpošanos ir izbaudījis vismaz savas mātes roku šūpots. Kāpēc nevarētu noskaidrot pasaulē labāko šūpošanās meistaru līdzīgi kā simtos citu sporta veidu? Uz šīs idejas pamata tad arī radās kīkings (kiiking), kura mērķis ir piedāvāt cilvēkiem iespēju sportot un izklaidēties. Kīkings (kiiking) ir objektīvi novērtējams sporta veids un katrs interesents var pats izvērtēt, ar cik lielu kārts garumu tas spēj griezties ap šūpoļu asi. Kīkings (kiiking) ar acīmredzamu vienkāršību pārbauda šūpoties gribētāju un tas prasa spēcīgu fizisku un garīgu piepūli. Griežoties ap šūpoļu asi, cilvēka ķermenis īsā laika sprīdī izjūt trīs ķermeņa stāvokļus. Augšā cilvēku neietekmē nekāds spēks, bet, kad cilvēks jau sāk nolaisties, tad kādu brīdi tā ķermenis atrodas bezsvara stāvoklī un, kad šūpoles pārvar zemāko punktu, uz cilvēku iedarbojas pieckārtīgs gravitācijas spēks. Uz vietas ir iespējams pamēģināt, kāda sajūta pārņem, pārvarot gravitācijas spēku, un ar savu ķermeni iekustināt šūpoles tā, lai ar tām varētu veikt 360º riņķi ap šūpoļu asi. Kīkingam (kiiking) piemīt arī cits, izklaidējošs virziens. Lai sevi paceltu augstumā, pietiek arī ar vienkāršu šūpošanos, kas nebūt nav grūti.Tikai stingri ievērojot un izpildot drošības prasības, kīkings (kiiking) spēj sniegt patīkamu izklaidi.”
            Tie interesenti, kas pēc šūpoļu iemēģināšanas Olimpiskajā centrā „Ventspils” un Igaunijas kīkinga asociācijas, kurās pirmo tiks oficiāli tiks šis sporta veids būs iepaticies, varēs piedalīties Olimpiskā centra „Ventspils” rīkotajās 1. Latvijas sacensībās, kuras tiks rīkotas 16. un 17. septembrī. Šajās sacensībās būs iespēja oficiāli uzstādīt un reģistrēt kīkinga rekordus, tostarp arī latviešu rekordu.
Nākotnē Ventspilī tiks izveidots Ventspils kīkinga klubs. Olimpiskais centrs „Ventspils” aicina pieteikties interesentus un potenciālos kīkinga sportistus kīkinga sporta kluba izveidei Ventspilī. Interesentus lūdzam pieteikties Olimpiskā centra „Ventspils” sporta un mārketinga daļā pa tālruni 3628251 vai arī nosūtīt savu kontaktinformāciju uz e-pastu [email protected]
 
 
Novēlam patīkamu šūpošanos un rekorda cienīgus panākumus
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100