Majori

Rīgas reģ. > Jūrmala
Apraksts

Jūrmalas centrālā daļa, 24 km no Rīgas. Senā Vildenes ciema teritorija, kuru kā majorātu nopircis fon Firkss (17.gs.), un līdz Pirmajam pasaules karam zeme bija fon Firksu īpašums. Attīstoties interesei par Jūrmalu kā atpūtas vietu, Firksu majorāta zemes samērā agri tika sadalītas apbūves gabalos vasarnīcu celtniecībai. Apbūve ietiecas kāpās līdz pat jūras krastam.

Kopš dzelzceļa atklāšanas 1877.gadā Majori veidojušies kā viens no dzīvākajiem centriem ar tirdzniecības un izpriecu vietām. Majoru un (tagad arī Jūrmalas) galvenajā ielā - Jomas ielā - atradās Horna koncertdārzs (pašlaik šajā vietā atrodas piemineklis Rainim un Aspazijai).

Majoru apbūve starp Jūras un Jomas ielām dod spilgtu priekšstatu par Jūrmalas arhitektūras stilistiku kopumā, kaut arī daudz interesantu un raksturīgu celtņu ir arī citās ielās ( Lienes, Pilsoņu, Viktorijas, Konkordijas u.c.).

Tūrisma informācija
Jūrmalas Kūrorta un tūrisma informācijas centrs (Jūrmala, Jomas iela 42/2)
Tūrisma informācija
Jūrmalas pilsētas domes tūrisma informācijas centrs (TIC) (Jūrmala, Lienes iela 5)
Pašvaldības
Jūrmalas pilsētas dome (Jūrmala, Jomas iela 1/5)
Objektu kategorijas šajā teritorijā
Aktīvā atpūta, sports 3
Apskate, ekskursijas 5
Ēdināšana 25
Iestādes, organizācijas 1
Naktsmītnes 32
Pakalpojumi, resursi 2
Skaistumam 1
Tirdzniecība 1
Transportam 1
Skatīt visus objektus teritorijā (Majori)   
Apskates objekti
"Majori"
Jūrmalas pilsētas domes tūrisma informācijas centrs (TIC)
Jūrmalas TIC piedāvā bezmaksas informāciju par atpūtu un kūrortārstniecību, pasākumiem un konferenču rīkošanu, bezmaksas tūrisma informatīvos materiālus, kartes, palīdzību naktsmītņu_
Jūrmalas Globuss
Varā kalts rotējošais globuss uzskatāms par lielāko globusu Latvijā. Tas tika atjaunots 2003.gadā un, iestājoties vakaram, aplīšos, kas apzīmē pilsētas, ieslēdzas lampiņas.
Saeimas viesu nams
Majoru Zilā karoga pludmale
Jūrmalas Kūrorta un tūrisma informācijas centrs