Meistaru darbnīcasMākslas izstāde, muzejs, galerija

Pedvāles brīvdabas mākslas muzejs

Kontakti
63252249
Pedvāle  > Abavas pag. > Talsu nov. > Kurzemes reģ.
Apraksts
Abavas upes senlejas kreisajā krastā pretim Sabiles pilsētai atrodas Pedvāle. 1992. gadā tēlnieks Ojārs Arvīds Feldbergs bijušo Firkspedvāles un Briņķpedvāles muižu ēku apkārtnē izveidoja Pedvāles brīvdabas mākslas muzeju, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis un ietilpst Īpaši aizsargājamā kultūrvēsturiskā teritorijā ”Abavas ieleja".

Muzeja teritoriju 150 hektāru apmērā veido plaša ainaviska vide — ziedošas pļavas, lēzenas nogāzes, dziļas alejas un līkumaina upīte. Tā ir ideāla vieta, kurā izpausties visdažādāko nozaru radošajiem pārstāvjiem, izmantojot parka teritoriju kā brīvdabas telpu izstādēm, koncertiem, uzvedumiem un citām mākslinieciskām izpausmēm, kuras pieejamas visplašākajai sabiedrības daļai.

Muzeja koncepcija ir dabas ainavas, lauksaimniecības ainavas, kultūras mantojuma un mākslas integrācija vienotā vidē. Mērķis ir radīt vietu, kurā radoša doma varētu gan veidoties, gan realizēties saskaņā ar ainavisko vidi un rezultātā kļūt par šīs vides sastāvdaļu. Mākslinieki, kas piedalās muzeja radošajos projektos, tiek aicināti smelt iedvesmu no apkārtnes un izmantot tajā pieejamos dabas materiālus. Māksliniekiem un apmeklētājiem tiek piedāvāti vienkārši uzturēšanās apstākļi lauku stilā, kas ietver nelielu viesu namu, restorānu, konferenču zāli un piknika vietas.

Muzeja pastāvīgā kolekciju veido vairāk nekā 150 mākslas darbu, kas radīti simpoziju, plenēru un darbnīcu laikā. Tā ietver arī Ojāra Feldberga darbu ekspozīcijas, kā arī Latvijas un ārzemju mākslinieku darbu izstādes, kas regulāri tiek papildinātas un mainītas.

Pedvāles brīvdabas mākslas muzejs ir unikāla vieta, kurā jebkuram apmeklētājam tiek dota iespēja vērot mākslas un dabas mijiedarbību. Tas ir kļuvis par nozīmīgu kultūras centru, ko atzinuši gan mākslinieki, gan apmeklētāji. Katrs ir aicināts apmeklēt un piedalīties Pedvāles brīvdabas mākslas muzejā notiekošajos procesos.
Jauno mākslinieku šedevri
Jauno mākslinieku šedevri
jauno mākslinieku šedevri
jauno mākslinieku šedevri
Tuvākie kategorijā(-ās):
Apskate, ekskursijas
Skatu vieta
Skatu vieta
Apskates objekti
"Zeķu krogs" - bērnu krogs
Mākslas izstāde, muzejs, galerija
"Sinagoga" mūsdienu mākslas un kultūras mantojuma centrs
Meistaru darbnīcas
Sabiles novada Amatnieku centrs
Apskates objekti
Sabiles Vīna kalns
Dabas takas
Drubazu dabas taka
Skatu vieta
Greiļu kalna skatu vieta
Dabas takas
"Pasaku mežs" - spēļu taka lieliem un maziem
Muzeji
Sabiles novada muzejs
Apskates saimniecības, ražotnes
"Birznieki"
Skatu vieta
Skatu vieta
Mākslas izstāde, muzejs, galerija
Stendes "Kultūras krātuve"
Muzeji
Kandavas novada muzejs
Muzeji
Kabiles muzejs
Apskates objekti
K. Mīlenbaha vidusskolas vecā ēka
Apskates objekti
Tirgus laukums
Apskates objekti
Bij. Sadraudzīgās biedrības nams
Mākslas izstāde, muzejs, galerija
"Vējaspārns" galerija
Lauku mājasApskates saimniecības, ražotnes
"Indāni" - lauku sēta
Viesu namiZoo, putni, dzīvnieki
"Dižpriedes" - viesu nams