Atpūtas un sporta kompleksiParks, dendroloģiskais stādījums

"Laumu dabas parks"

Kontakti
26403240
Objektā atrodas
Viesu nami
"Laumas" - viesu māja
"Laumas" > Īves pag. > Talsu nov. > Kurzemes reģ.
No Talsiem jābrauc Dundagas virzienā (P125) aptuveni 16 km. Nobraucot no kalna lejā, ceļa labajā pusē redzama norāde "Laumu dabas parks 3,8 km". Pie zīmes jānogriežas pa labi, jābrauc 2,5 km un pie norādes vēlreiz jāgriežas pa labi. Pēc 1,3 km nokļūsiet "Laumu dabas parkā".
Apraksts

BIŠU TAKA - interesanta iepazīšanās ar brīnumainiem un pārsteidzošiem noslēpumiem bišu saimes dzīvē. Vislabāk ar tiem jūs varat iepazīties zinoša gida pavadībā. Vasaras siltajās dienās katram takas apmeklētājam ir iespēja ietērpties speciālos aizsargtērpos un pieredzējuša bitenieka vadībā iepazīties ar dzīvas bišu saimes smaržu, darbošanos, un kļūt par krusttēvu vai krustmāti tikko dzimušai bitītei.

AUGU TAKA - šī taka būs īsti piemērota dažādu augu mīļotājiem. Sākot ar pumpuru plaukšanas brīdi, pirmo gājputnu dziesmām un beidzot ar rudens krāsu piesātināto toņu dziļumu, šeit var papriecāties par cilvēka kultivēto dekoratīvo augu un vienkāršo, mīļo lauku puķu, zāļu, koku un krūmu jauko sadzīvi. Dažādos gadalaikos atšķirīgas noskaņas valda šajā „ansamblī".

PUTNU TAKA - aicinām jūs zinoša gida pavadībā atgriezties tālā pagātnē un iepazīt putnu izcelšanās vēsturi, kuru lieliski nodemonstrēs pterodaktils Alberts, aplūkot spalvas, spārna fantastisko uzbūvi, aplūkot ligzdošanas vietu un ligzdu daudzveidību, putnu olu, knābju un kāju dažādību, kā arī daudzas citas, vēl neiepazītas neparastības putnu dzīvē. Pēc aizraujošās skološanās putnu pasaulē aktīvākos interesentus sagaida arī atrakcijas un sacensības par putnu tēmu

MEŽA TAKA - ja esat noguruši no pilsētas trokšņiem un burzmas, un steiga vairs nav jūsu sabiedrotā, tad jums ir iespēja dabas klusumu un mieru izbaudīt 2,3 km garajā Meža takā. Izbaudiet veldzi svaigā gaisā, vienlaikus iepazīstot šeit augošos kokus, jo par dižākajiem eksemplāriem takā atrodami interesanti apraksti, un līdzīgi iespējams uzzināt ko jaunu par sūnām, skudrām, vējslotām.
Pa ceļam, varat pakavēties pie omulīgas atpūtas vietiņas, raugoties ugunskura liesmās un ieklausoties meža dziesmās. Turpat blakus ierīkots arī mežabrāļu pazemes bunkurs. Turpinot ceļojumu pa Meža taku, nonāksiet līdz pļavai, kuru bieži vien barības meklējumos apciemo mūsu meža iemītnieki - stirniņas, aļņu ģimene, meža cūku saime, šeit manīti arī melnie stārķi.

AKTĪVĀ ATPŪTA

SPORTA TAKA - ja vēlaties aktīvi izkustēties, iesakām pārbaudīt savu veiklību Sporta takā. Varbūt sākumā dažādo šķēršļu joslu pārvarēšana liksies nedaudz pagrūta, bet pēc neliela treniņa veiksies jau tīri labi.
„ROBĒRI" MINIGOLFA TAKA -18 minigolfa celiņi gaidīs jūs un jūsu ceļabiedrus,- gan lielus, gan mazus, kur varēsiet lieliski izklaidēties un atpūsties gana aktīvi.

SPORTA LAUKUMS - šeit jums būs iespēja noskaidrot uzvarētāju kolektīvās sporta spēlēs. Sporta laukumā jūsu rīcībā būs arī volejbola tīkls un basketbola grozs.

BATUTS - tramplīnlēkšanas atrakcija būs pa prātam ikvienam,- gan mazam, gan lielam, kurš vēlas vienkārši kārtīgi izlēkāties.

APVIDUS SLĒPOŠANA - ja traukšanās no kalna nav jūsu sirdslieta, varam piedāvāt jums doties jaukā atpūtā ar distanču slēpēm, kuras varat ņemt līdzi paši vai arī iznomāt pie mums. Parkā ir ierīkota trase apvidus slēpošanai.

SVINĪBAS, NAKTSMĀJAS

SVINĪBAS - Laumu dabas parks ir lieliska vieta dažādu svinību - kāzu, jubileju un citu pasākumu rīkošanai jebkurā gada laikā. Dažādiem pasākumiem piedāvājam viesu nama „Laumas" kamīnzāli, atpūtas māju ar pirtiņu, ugunskura namiņu, bet vasaras svinībām arī piknika vietas.

Jaunlaulātos iepriecināsim ar sirsnīgu kāzu programmu, kas šai īpašajai dienai piešķirs saldu un mīļu noskaņu. Romantisks ceļojums Laumu dabas parkā būs jauka ieskaņa jaunā pāra medus mēnesim. Šajā pasākumā aicinām piedalīties ne tikai jaunlaulātos, bet arī kāzu viesus.

Viesu nama „Laumas" šefpavārs pagatavos jums gardu maltīti no Laumiņu ēdienkartes gan kāzu svinībām, gan jubilejām, gan citiem pasākumiem.
Vasaras sezonā pēc kārtīgas pastaigas - vasaras kafejnīcā aicinām nobaudīt gardas pankūkas un citus našķus.

Vasaras sezonā nodrošināsim naktsmājas 80 viesiem, ziemas sezonā - 70 viesiem.

UN VĒL

VASARAS KAFEJNĪCA - pēc pastaigas parkā un aktīvās atpūtas priekiem aicinām jūs nobaudīt tikko ceptas pankūkas, vēsā laikā sasildīties ar karstu zupu un tēju, bet vasaras svelmē dzesēties ar aukstu saldējumu vai kokteili.

UGUNSKURA NAMIŅŠ - Omulīga vieta svinību, pikniku rīkošanai svaigā gaisā, jebkuros laika apstākļos līdz 30 personām. Piknikam ugunskura namiņā piedāvājam arī ugunskura zupas no laumiņu ēdienkartes.

UGUNSKURA, PIKNIKA VIETAS - Ģimenei un draugiem svētku rīkošanai zaļumos piedāvājam vairākas ugunskura un piknika vietas mūsu parkā, kur pēc iepriekšēja pieteikuma varēsiet lustēties arī ārpus parka darba laika.

IZBRAUCIENI AR ZIRGU - jaukā lauku romantikas gaisotnē, jums būs iespēja izvizināties zirga mugurā, pajūgā vai kamanās (pēc iepriekšēja pieteikuma).

INFORMĀCIJA, KASE, SUVENĪRI - parka kasē jūs vienmēr laipni sagaidīs mūsu darbinieki un sniegs jums nepieciešamo informāciju par norisēm parkā. Šeit jūs varēsiet iegādāties arī biškopības produktus - medu, ziedputekšņus, bišu maizi, smaržīgas vaska svecītes, jaukus un oriģinālus suvenīrus vai jaukas pastkartes ar „Laumu" dabas parka simboliku un ainavām.

ROTAĻLAUKUMU IZGATAVOŠANA - pēc pasūtījuma izgatavojam bērnu rotaļlaukumus, informācijas stendus, dārza mēbeles un līdzīga veida pasūtījumus no dabīga koka.

Laipni lūdzam Laumu dabas parkā
Laipni lūdzam Laumu dabas parkā
Sporta taka
Sporta taka
Bišu taka
Bišu taka
Tuvākie kategorijā(-ās):
Aktīvā atpūta, sports
Daba
Dižkoki, koki
Biksiņu ozols
Dižkoki, koki
Dižkoks
Parks, dendroloģiskais stādījums
Vienības parks
Parks, dendroloģiskais stādījums
Sasmakas parks
Senas kulta vietasDižkoki, koki
Elku liepa
Dižkoki, koki
Mācītājmājas vītols
Parks, dendroloģiskais stādījums
Ārlavas parks
Dižkoki, koki
Īves dižegle
Parks, dendroloģiskais stādījums
Īves parks
Dižkoki, koki
Dižkoks
Dižkoki, koki
Dižkoks
Dižkoki, koki
Virsaišu kadiķis
Parks, dendroloģiskais stādījums
J. Metuzāla dendroloģiskie stādījumi
Kalns, kāpa
Sproņkalns (52 m)
Dižkoki, koki
Dižkoks
Parks, dendroloģiskais stādījums
Ernesta Dinsberga parks
Parks, dendroloģiskais stādījums
Lubezeres parks
Kalns, kāpa
Ozolu svētkalns
Dižkoki, koki
Popraga liepa
Purvi
Zemgaļu purvs