Mūzikas klubsTeātris

"Kabata" - Neatkarīgais teātris

Kontakti
67223334
Peldu iela 19 > Vecrīga  > Rīga  > Rīgas reģ.
Apraksts

Neatkarīgais teātris “Kabata” ir nodibināts 1987. gadā, kā pirmais neatkarīgais teātris toreizējā Latvijas PSR teritorijā un otrais PSRS. Teātra darbība iesākās 1988. gadā ar nacionāli patriotisku izrādi “Kur mēs bijām?” (D.Bitēna, A.Sirmais).

Šī izrāde teātra pirmajās telpās, Krāmu ielas 4 pagrabā tika spēlēta 160 reizes. Tai pašā 1987. gadā Neatkarīgais teātris “Kabata”, saņemot radošās jaunatnes kurātora Ziedoņa Čevera un toreizējā Rīgas mēra Alfrēda Rubika atbalstu, dabūja telpas Peldu ielā 19. Tas bija līdz pusei ar gružiem aizbērts sens vīna pagrabs. Pagalmā krustām šķērsām sabūvēti, sašķiebušies un pussabrukuši stāvēja šķūnīši. Skats bija nožēlojams.

Tad sākās talkas. Talkas ilga nedēļām, un tajās piedalījās daudzi šodien pazīstami mākslas un sabiedriskās dzīves cilvēki. Palēnām vien pagalms atbrīvojās no gruvešiem un pagrabs tika iztīrīts.
Pēcākajos gados šajā Vecrīgas vietā Neatkarīgais teātris KABATA Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļu saglabāšanā ir ieguldījis lielus līdzekļus.

1991. gadā ar toreizējās Teātra savienības priekšsēdētājas Vijas Artmanes palīdzību tika atvērta jauna teātra skatuve un Mūzikas klubs tagadējās telpās Peldu ielā 19. Pirmais brīvais Mūzikas klubs!

Vecajās vīna pagraba telpās atrodas “Kabatas” Mūzikas klubs, kas ir iecienīta vecāko kursu studentu un nākotnē un sabiedrībā virzītu cilvēku atpūtas un izklaides vieta. Viņi var pazust no redzesloka, bet viņi ir savējie. Savi un pastāvīgi, kamēr tos neaicina dzīve un darbi. Cilvēki nāk arī uz konkrētiem dīdžejiem, uz konkrētiem pasākumiem. Cilvēki šeit atpūšas, cilvēki šeit izklaidējas. Bez diskomūzikas vakariem katru nedēļas nogali notiek dzīvās mūzikas koncerti.

Visas populārākās Latvijas grupas ir spēlējušas “Kabatā”. Kopš kluba atklāšanas ir būts kopā ar LĪVIEM, JUMPRAVU, PĒRKONU, MENUETU, CREDO, PRĀTA VĒTRU. Jaunāki ir TUMSA, LABVĒLĪGAIS TIPS, Z-SKARS un PEEC LIETUS.

Klubā ir stingrs apsardzes režīms. Nekādu tablešu, nekādu narkotiku. Tie nav mūsu klienti.

Uz saredzēšanos Vecrīgas vēsturiskajos pagrabos, uz satikšanos Latvijas vecākajā, sociālās un politiskās vētrās pārdzīvojušā, bet vienmēr brīvā un neatkarīgā  -  Mūzikas klubā ”Kabata”!

Ieeja neatkarīgajā teātrī
Ieeja neatkarīgajā teātrī "Kabata"
Velves, arkas... kabata
Velves, arkas... kabata
Notiek izrāde bērniem
Notiek izrāde bērniem
Tuvākie kategorijā(-ās):
Izklaide
Naktsklubs, deju klubsBāri, krogi
"Pulkvedim neviens neraksta"
Naktsklubs, deju klubsBāri, krogiMūzikas klubs
Klubs 9. VILNIS
Naktsklubs, deju klubs
"Nautilus"
Naktsklubs, deju klubs
"PuPu Lounge"
Naktsklubs, deju klubsBāri, krogi
"Spacedog" - bārs
Mūzikas klubsTeātris
"Hamlets" - teātris, klubs
Mūzikas klubs
"Četri balti krekli" - Literāri muzikālais klubs
Kinoteātris
Kinogalerija
Teātris
M. Čehova Rīgas krievu teātris
Arhitektūras piemineklisKoncertzāle, estrāde
Mazā Ģilde
TeātrisMūzikas klubsRestorāni
"Austrumu robeža" - teātra klubs, restorāns
RestorāniMūzikas klubs
"Kaļķu vārti" - restorāns
Arhitektūras piemineklisKoncertzāle, estrāde
Lielā Ģilde
Naktsklubs, deju klubs
"Roxy"
Naktsklubs, deju klubs
"Dolls"
Naktsklubs, deju klubsBāri, krogi
"Zup Zup lounge"
Naktsklubs, deju klubsBāri, krogi
"Čau Rasma!" - bārs
Kinoteātris
"Forum Cinema"
Arhitektūras piemineklisTeātris
Latvijas Nacionālā opera
Koncertzāle, estrāde
Spīķeru koncertzāle