Apraksts
Lodinga alus darītavas pirmsākumi meklējami jau 1873. gadā, kad tās toreizējais īpašnieks Teodors Lodings Bauskā uzbūvēja alus darītavu jeb brūzi. Turpinot senās Lodiņa alus darītavas tradīcijas, Bauskā atkal tiek ražots Lodiņa alus (arī dzeramais ūdens un kvass).
Lodiņa alus tiek ražots vienīgajā alus darītavā Latvijā, kas darbojas pirms vairākiem gadsimtiem celtajās vēsturiskajās ēkās.
Bauskas centrā, atjaunojot vienu no vissenākajām alusdarītavām Latvijā, īpaša uzmanība tika veltīta tam, lai jaunākās tehnoloģijas organiski iekļautos valsts nozīmes arhitektūras piemineklī, kurš atrodas Bauskas dabas parka teritorijā.
Lodiņa alus darītavas lepnums ir vēsturiskie pazemes pagrabi, kuros notiek alus rūgšana un noguldīšana.
Apmeklējot Lodinga alus darītavu Bauskā, jums būs iepēja uzzināt, kā top alus sākot no miežu grauda līdz kausam, kā arī iespēja pazemes pagrabos nogaršot alu pirms tā iepildīšanas pudelēs un mucās.