logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 357
Viesi - 357
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Viduslaiki Rīgas ielas pagalmiņā Cēsīs

Autors: Lāsma Vasmane, Druva
07.06.2005
Skatīts 6392 reizes
Cēsu viduslaiku studiju klubs sāk īstenot ieceres – iepazīstina ar viduslaiku sadzīvi un tradīcijām. Ikviens var nākt un dzīvot viduslaikos. Pirmais pasākums notika radošās darbnīcas "Zelta Zirgs" pagalmiņā Rīgas ielā.

Klubs izveidojis nelielus teatralizētus pasākumus, lai katru nedēļu spēlētu Cēsu vecpilsētas pagalmos. Pateicoties projekta vadītājas Gunas Rukšānes un visu līdzautoru interesantajiem scenārijiem, projektu atbalstījis Kultūrkapitala fonds. Gatavojoties pirmajam pasākumam, mazliet baidījāmies, vai cēsnieki un pilsētas viesi būs pamanījuši tā reklāmas "Radio Trīs", "Druvā", vai vēlēsies būt mūsu pulkā. Bijām priecīgi, ka uz šo pasākumu ieradās ne tikai vietējie, bet arī vācu grupas, viena no tām Ivara Zemīša vadībā. Šoreiz programmas vadītāja Teiksma Vasmane iepazīstināja ar vasaras programmu vadītājiem un viņu piedāvājumu, varēja redzēt nedaudz no visa, ko klubs piedāvās. Viesi tika pacienāti ar vīnu, raudzētām bērzu sulām un pīrādziņiem.
Galvenais akcents - viduslaiku spēļu iepazīšana. Prāta spēlēs varēja parādīt zināšanas par viduslaiku Cēsīm atraktīvā viktorīnā. Vadītājs un āķīgo jautājumu autors bija vēsturnieks Daumants Vasmanis. Savukārt citi, kuriem vairāk patīk sevi pierādīt fiziskās aktivitātēs, izvēlējās sacensības, ko organizēja herolds Druvis Cimže - šautriņu mešanu, kurā kā mērķi bija āboli un plūmes, spilvenu kauju, ķiršu kauliņu spļaušanu. Visās sacensībās labprāt iesaistījās ne vien kluba biedri, bet arī skatītāji. Divas viduslaiku daiļavas Meldra un Madara Žīgures ar visām greznajām un kuplajām kleitām metās aizraujošā duelī ar spilveniem, pārsteidzot klātesošos, savukārt par uzvarētāju šautriņu mešanā kļuva viesis no Vācijas, kurš vienā ābolā trāpīja divas no trim šautriņām! Muzicējot iepriecināja Rožu ģimene, Tabita Marhela, Imants Ozoliņš un arī es – šī raksta autore. Pagalmu noformēja māksliniece un viduslaiku tērpu modelē- tāja Astra Reine.

Visi, kam ir interese par viduslaikiem, laipni gaidīti katru sestdienu plkst. 11 "Zelta zirga" pagalmā.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100