logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 554
Viesi - 554
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Interesanti

Pieaug interese par tūrismu Siguldā

Autors: Vidzemes radio 3
06.10.2006
Skatīts 8615 reizes
Siguldas tūrisma informācijas centra speciāliste Elīna Bārda stāsta, ka šogad Siguldas ainavas alkstošie tūristi visbiežāk izvēlas tradicionālo maršrutu – ekskursija sākas ar Siguldas pilsdrupu un Jaunās pils apskati, tālāk izbaudīts brauciens gaisa tramvajā un došanās uz Gūtmaņa alu, lai visbeidzot nokļūtu Turaidā.

Tūristi ik dienas interesējas arī par aktīvo atpūtu – piemēram, atpūtas parks “Mežakaķis”, vasaras bobslejs, lēkšana ar gumijām no vagoniņa, braukšana ar laivām pa Gauju.
Šogad, lai uzzinātu par tūrisma iespējām Siguldā, tūrisma informācijas centrā vērsušies vairāki tūkstoši cilvēku, turklāt, tuvojoties rudenim, to skaits audzis. Jūnijā – 1526, augustā – 3385 cilvēki interesējušies, zvanījuši, rakstījuši e-pastus un pieteikuši ekskursijas informācijas centrā.

Tūrisma informācijas centra apmeklētāju intereses un vajadzības atšķiras pa vecuma grupām. Jaunieši lielākoties vēlas iegūt informāciju par aktīvo atpūtu un lētām naktsmītnēm, savukārt vidējo paaudzi un vecāka gadagājuma cilvēkus vairāk interesē vēsturiskas vietas. Siguldas novada apmeklētāji informācijas centrā var saņemt informatīvus bukletus, apkārtnes kartes, norādes par viesnīcām.

Siguldas novads bez acis mielojošiem dabas skatiem un vērtīgiem vēstures un kultūras pieminekļiem piedāvā dažnedažādas, arī galvu reibinošas izklaides, turklāt ne jau tikai vietējos krogos un ēstuvēs. Bokarti, boulings, gumijlēkšana, lidojumi ar gaisa balonu, minigolfs, rodeļi, teniss, zirgu izjādes, vertikālais vēja tunelis “Aerodium”, peintbols un citi aktīvās atpūtas veidi sniedz atpūtniekiem pilnvērtīgu piedāvājuma buķeti.

Viens no skaistākajiem atpūtas veidiem Siguldas apkārtnē ir Gaujas Nacionālā parka taku izstaigāšana kājām. Gaujas Nacionālā parka apmeklētāju centra vadītāja Dace Miķelsone stāsta, ka tūristus ik gadu interesē tie paši jautājumi: kā kājām vai ar velosipēdu nokļūt pie iecerētajiem apskates objektiem. Rekonstrukcijas darbi centrā radījuši apmeklētāju skaita samazināšanos. Miķelsone RAA atzina, ka nereti pārklājas Siguldas tūrisma informācijas centra un Gaujas Nacionālā parka apmeklētāju centra sniegtie pakalpojumi, un nevienam tūristam netiek atteikts. Parka apmeklētāju centrs strādā no aprīļa līdz oktobrim. Kulminācija ikgadējam braucienam zelta lapu medībās uz Siguldas pusi visbiežāk tiek sasniegta Turaidā.

Izrādās, tāpat kā ziemeļnieciskos latviešus interesē un aizrauj eksotiskās dienvidu zemes un to kultūra, dienvidnieki arvien biežāk viesojas pie mums – Turaidā. Ekskursiju vadītāja un koordinatore Ilga Korkliša RAA stāstīja, ka nereti muzejrezervātā ekskursijas piesaka arī viesi no Japānas, jau pierasti ir vācu un skandināvu tūristi. Par Turaidu interesējas arī ārvalstu masu mediji, nule tur sižetu gatavojuši Itālijas televīzijas žurnālisti. Korkliša vēsta, ka Turaida ik gadu kļūst populārāka pasaulē, un pieņemts, ka mums, Latvijas iedzīvotājiem, uzkāpšana Turaidas pils tornī rudeņos ir gluži vai pienākums.

“Skolēniem pēc skolotāju iniciatīvas parasti tiek piedāvātas vēsturiskas ekspozīcijas, un patiešām nav maz skolēnu, kurus aizrauj savām acīm redzēt liecības no tā, kas mācīts vēstures stundās. Tāpat Skandināvijas valstu pārstāvjiem patīkami apzināties, ka šeit manāmas viņu kultūras pēdas. Baltija plašākā mērogā pasaulē joprojām ir maz pazīstama un pietiekami noslēpumaina, lai to vēlētos iepazīt arī ceļotāji no tālām zemēm,” klāsta Ilga Korkliša. Viņa apgalvo, ka daba ap Turaidu saista katru, vienaldzīgo gluži vienkārši nav. 

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100