logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 326
Viesi - 326
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Rundāles pils muzejs demonstrē porcelāna kolekcijas priekšmetus Adventes kalendārā

Autors: Ruta Bemberga, sabiedrisko attiecību speciāliste
04.12.2015
Skatīts 939 reizes
Jau otro reizi Rundāles pils muzejs saviem atbalstītājiem, apmeklētājiem, draugiem un interesentiem sarūpējis iespēju ielūkoties porcelāna kolekcijas priekšmetos īpašā veidā, izmantojot trīsdimensiju attēlus. 
Decembris saistās ar kluso, skaisto, mierīgo Ziemassvētku laiku, tāpēc muzejs ikvienam interesentam piedāvās iespēju kolekcijas priekšmetus apskatīt Adventes kalendāra veidā. Tādējādi būs realizēta iecere parādīt plašākai auditorijai porcelāna kolekcijas priekšmetus, izmantojot tehnoloģiju iespējas - pietuvināt priekšmetu un apskatīt no visām pusēm, izpētīt tā sīkākās detaļas un smalkākos gleznojumus, kam, ikdienā skatot priekšmetus, netiek pievērsta tik liela uzmanība.
„Izvēlētie eksponāti ir sagatavoti virtuālās realitātes formātā.  Būtībā tā ir priekšmeta reālistiska foto animācija – kadru secība, kurā eksponāts tiek uzņemts no visām pusēm – 360° ar dažu grādu soli. Skatītāja rīcībā ir vadības panelis, kas ļauj pagriezt eksponātu un pietuvināt jebkuru tā detaļu līdz pat makro attēla līmenim” stāsta projekta Virtuālā Latvija pārstāvis Vils Muhametšins.
Adventes kalendārā visi 24 priekšmeti ir atskats uz 2015. gadā paveikto – trīs rokoko tēmai veltītu telpu atvēršanai Eiropas un Latvijas dekoratīvās mākslas ekspozīcijā „No gotikas līdz jūgendstilam”. Šie priekšmeti, kas apskatāmi trešajā jaunatklātajā telpā – nelielā porcelāna kabinetā, izvietoti vairākās vitrīnās.
„Nelielajā porcelāna kabinetā izvietotie priekšmeti ir īpaši ar savu izsmalcinātību. Hercoga laikā tā bija kafijas, tējas malkošana un reizē izklaide, pētot vissmalkākos gleznojumu fragmentus un elementus. Drošības apsvērumu dēļ ikdienā šie priekšmeti tik detalizēti nav apskatāmi, tāpēc piedāvājam ieskatīties tasīšu, apakštasīšu, pialu u.c. servīzes priekšmetu tuvplānos virtuālā veidā” atzīmē muzeja direktors Imants Lancmanis.
Sākot ar 1.decembri līdz pat 24.decembrim, attēlus būs iespējams apskatīt muzeja mājaslapā http://rundale.net/advente-2015/ tieši tāpat kā tradicionālu Adventes kalendāru - katru dienu atverot jaunu attēlu, apskatot priekšmetus tuvplānā. Jāpiebilst, ka lielākā daļa attēlu apskatāmi trīsdimensiju formātā, grozot un apskatot tos no visām pusēm, bet daži no tiem ir vienkārši augstas izšķirtspējas attēli, kuru smalkāko gleznojumu detaļas iespējams aplūkot pietuvinot.
Iepriekšējā gada Adventes kalendāra smaržu vāžu kolekcijas, sīkplastikas un porcelāna figūru kolekciju var apskatīt muzeja mājaslapā http://rundale.net/muzejs/krajums-kolekcijas/porcelana-kolekcija/ 
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100