logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 391
Viesi - 391
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Apstiprina Alūksnes karogu

Autors: Līga Vīksna , www.dzirkstele.lv
27.07.2005
Skatīts 2971 reizi
Alūksnes pilsētas domes jūlija sēdē deputāti apstiprināja saistošos noteikumus par Alūksnes pilsētas pašvaldības simbolikas izmantošanu un pieņēma lēmumu apstiprināt Alūksnes karogu.
“Alūksnes Ziņās” jau rakstījām, ka Alūksnes karoga izstrādei tika izvēlēts mākslinieka Ojāra Vēliņa projekts. Alūksnes pilsētas karogs būs attēlots uz taisnstūra auduma ar platuma un augstuma attiecību 2:1. Karogs būs divpusējs. Uz sudrabpelēka fona attēlots taisns krusts baltā krāsā ar nobīdītu vertikālās līnijas asi karoga stiprinājuma virzienā. Krusta centrā būs attēlots Alūksnes pilsētas ģerbonis - purpura laukā melna grāmata - Bībele ar zelta rotājumiem un tādu pašu uzrakstu “A.D./1689” - uz diviem krustotiem zobeniem ar zelta rokturi.

Noteikumi par Alūksnes pašvaldības simbolikas izmantošanu regulēs kārtību, kādā izmantojams pilsētas ģerbonis un karogs. Noteikts, ka ģerboni un karogu, to attēlus vai elementus drīkstēs izmantot komercsabiedrības, biedrības, nodibinājumi un privātpersonas atribūtikas, suvenīru, rūpniecības, sadzīves, pārtikas un tamlīdzīgu priekšmetu noformēšanā un ražošanā, preču zīmēs, nosaukumos vai noformējumos tikai ar Alūksnes pilsētas domes Licencēšanas komisijas atļauju, izņemot gadījumus, kad simboliku atveido ierobežotā apjomā bezpeļņas nolūkos - personiskām vajadzībām, mācību nolūkos, bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī informatīviem mērķiem.

Alūksnes pilsētas karogu atļauts pacelt valsts svētkos kopā ar Latvijas Republikas valsts karogu, kā arī pilsētas, tautas vai ģimenes svētkos. Paceļot Alūksnes pilsētas karogu jāievēro tādi paši noteikumi, kā paceļot Valsts karogu. Ir aizliegts izgatavot Alūksnes karogu bez Alūksnes Licencēšanas komisijas atļaujas un pašvaldības nodevas samaksas piecu latu par katru karoga eksemplāru.

Nozīmes, vimpeļus, plakātus, citu iespiedprodukciju un atribūtiku, kā arī dažādus citus rūpnieciski ražotus suvenīrus un sadzīves priekšmetus ar Alūksnes pašvaldības ģerboņa attēlu vai tā elementiem var izgatavot personas tikai ar Alūksnes Licencēšanas komisijas atļauju, ja ir iemaksājušas domes budžetā pašvaldības nodevu 50 latu gadā par katru izstrādājuma veidu. Taču amatniekiem un citām personām savos individuāli darinātajos priekšmetos atļauts iekļaut Alūksnes ģerboņa attēlu vai tā elementus tikai ar Licencēšanas komisijas atļauju, samaksājot pašvaldības nodevu 10 latu gadā par katru produkcijas veidu.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100