logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 438
Viesi - 438
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Ikars atkal aicina uz Priekuli

Autors: Anda Pūce, Kurzemes vārds
29.07.2005
Skatīts 3054 reizes
Nākamās nedēļas nogalē, 6.augustā, visi priekulnieki, gan lieli, gan mazi, kā arī tuvi un tāli ciemiņi aicināti pulcēties pilsētas vēsturiskajā centrā pie baronu Korfu pils, Zviedru vārtiem un luterāņu baznīcas, jo gan uz zemes, gan gaisā tiek solītas dažāda veida aktivitātes un plaša, nu jau otro Ikara svētku programma.
Sagatavot izdrukai
Zviedru vārti
Priekules luterāņu baznīca un skatu tornis
Priekules muižas pils
Saistītas apdzīvotās vietas
Priekule (Pilsēta)
Priekules (Pagasts)

Svētku dienā pulksten 9 notiks Priekules luterāņu baznīcas skatu torņa svinīga atklāšana. Tornis, no kura sensenos laikos lidojis Ikars, apmeklētājiem būs atvērts līdz pat līdz pulksten 19. Sporta svētki pulcēs lielus un mazus abos Priekules vidusskolas stadionos pulksten 10. Turpat tuvumā darbosies arī atrakciju pilsētiņas bērniem, kurās visu dienu būs iespējams pavadīt brīvo laiku. Amatnieku un mākslas skolas izstāde, demonstrējumi un suvenīru tirdziņš pils pagalmā sāksies pulksten 11.
Īpašas aktivitātes jau tradicionāli norisināsies Priekules lidlaukā. Panorāmas lidojumi virs pilsētas būs iespējami no pulksten 11 līdz pašam saulrietam. Turpat būs pūķu salidojums, lidmodeļa augstākās pilotāžas demonstrējumi, lidmašīnu apskate un izpletņlēcēju paraugdemonstrējumi. "Ikara lidojums ir viena no dzīvākajām Priekules leģendām, mūsu lepnums, tāpēc arī Ikara svētkos vienmēr būs vieta lidojumiem un lidošanai," saka svētku organizatori, atceroties pērn notikušo gaisa balonu šovu.

Vēl viena svētku norises vieta ir pils, kur ap dienas vidu ir paredzēta tās saimnieka barona Korfa pamošanās un brokastis pagalmā. Pēcpusdienā notiks bērnu popgrupu "Mēs" un "Spurainīši" no Grobiņas, kā arī Liepājas deju kolektīva "Rotaļa" koncerts. Bet pulksten 16.30 paredzēta Hipotēku un zemes bankas kausa izcīņas zirgu sacensības bērniem. Tām sekos mūsu Priekules māsas - Lietuvas Priekules - pašdarbības kolektīvu un lauku kapellas uzstāšanās. Bet vakarpusē viesi varēs vērot teatralizētu barona Korfa svinīgo ierašanos un uzrunu no pils tornīša, kā arī krāšņu austrumu deju šovprogrammu. Ikara svētku nakts ballē no pulksten 21 līdz rīta gaismai spēlēs grupa V@V no Liepājas.

Ikvienu svētku dalībnieku pils pagalmā laipni sagaidīs Pepija un Karlsons, laukumā pie pils un lidlaukā darbosies bufetes, spēlēs mūzika un pūtēju orķestris, bet bērniem skolas stadionā būs iespēja pavizināties poniju pajūgā. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas, izņemot vizināšanos ar lidmašīnām un ponijiem. Organizatori brīdina, ka nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā programmā iespējamas arī izmaiņas. Papildu informācija par svētkiem iegūstama pa tālruni 6491260.

 

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100