logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 440
Viesi - 440
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Ventspils svin 715. dzimšanas dienu

Autors: Inga Aulmane
02.08.2005
Skatīts 2170 reizes
Pilsētas 715. jubileju Ventspils šogad atzīmēs no 5. līdz 7. augustam Svinību kulminācijā, 6. augusta vakarā, 715 sekundēs kopā atcerēsimies spilgtākos brīžus, ko Ventspils saviem iedzīvotājiem un viesiem dāvinājusi aizvadītajos 15 gados.
Sagatavot izdrukai
Ostas ielas promenāde – "Spīķeru piekraste"
Livonijas ordeņa pils
Ventspils Zilā karoga pludmale
Ventspils evaņģēliski luteriskā baznīca
Rātslaukums
VOC Skeitparks
Mazbānītis
Saistītas apdzīvotās vietas
Ventspils (Pilsēta)

Ventspils nepārtraukti mainās un arvien pārsteidzot ar ko jaunu un neredzētu. Katrā jubilejā pilsēta ventspilniekiem un viesiem atklājas jaunā veidolā, priecējot ar jauniem tūrisma, sporta, kultūras, biznesa un pilsētvides objektiem.
Šogad pilsēta trīs svētku dienās piedāvās plašu un spraigu pasākumu programmu, tikpat daudzveidīgu kā ventspilnieki un viņu viesi, lai ikviens – liels vai mazs – pilsētas dzimšanas dienā rastu  prieku. 
No 4. līdz 7. augustam risināsies 5. Baltijas Ziedu paklāju festivāls „Vēju spēles” krāšņās grīdsegas varēs aplūkot Ostas ielas promenādē – Ventmalā uz bruģakmens seguma. Šajās dienās darbosies arī Pilsētas svētku tirgus ar tradicionālām loterijām un priekšnesumiem.
Ventspils 715 gadu jubilejas svinības sāksies piektdienas vakarā Rātslaukumā ar “Serenādi manai pilsētai”. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pasniegs domes Lielo balvu un balvas cilvēkiem, kuru devums pilsētai bijis īpaši nozīmīgs, bet vēlāk Livonijas ordeņa pilī priekšsēdētājs rīkos svinīgu pieņemšanu, sagaidot Hanzas pilsētu mērus no Valmieras, Cēsīm, Kuldīgas, Kokneses, Straupes un Rīgas.
Rokmūzikas mīļotājus līdz pat diviem rītā nakts ballē Kuldīgas ielā priecēs Ventspils rokgrupas – „Tumsas Uguns”, „Karstais Radiators”, „Dzelzs Dvēsele”, „Dzelme” u.c.,  savukārt kultūras namā „Jūras vārti”  būs vokālās grupas „Cosmos” koncerts.
Sestdien, 6. augustā – svētku aktīvākā, galveno notikumu dienā – pludmalē jau 3. gadu risināsies pludmales futbola turnīrs tautas sporta pasākuma “Nāc un sporto” ietvaros.
Ekumēniskajā dievkalpojumā  Evaņģēliski luteriskajā baznīcā pirmo reizi pēc restaurācijas atkal skanēs senās dievnama ērģeles. Svētkiem par godu baznīcēni baudīs franču un itāļu ērģeļu mūziku, dziedās kamerkoris “Ventspils”.

Neizpaliks arī tradicionālais un krāšņais Svētku gājiens. Gājienā piedalīsies pašvaldības uzņēmumi un dienesti ar tehnikas parādi un atraktīvām darbinieku prezentācijām. Nodrošinot pacilātu noskaņu un vingru soli, parādes dalībniekus pavadīs vairāki pūtēju orķestri un deju grupa, bet gājienu komentēs Normunds Laizāns.
Grāmatu mīļotājus Rātslaukumā pulcēs “Grāmatu un informācijas svētki 2005”, kuros  piedalīsies grāmatu izdevniecības un apgādi. Turpat norisināsies konkurss par atraktīvāko Ventspils suvenīru un ikviens izstādē varēs apskatīt un nobalsot par sev tīkamāko Ventspils suvenīru, mākslas darbu vai izstrādājumu. Mazos svētku dalībniekus uz zināšanu pārbaudi un rotaļām Rātslaukumā aicinās Vinnijs Pūks un draugi.
Īpaša dāvana ventspilniekiem un pilsētas viesiem ir Ventspils Digitālais centrs, ko, demonstrējot jauno tehnoloģiju iespējas, svinīgi atvērs visiem interesentiem. Multimediju kinozālē  būs skatāmas tiešraides no dažādām pasaules vietām, notiks datortehnikas un programmatūru demonstrējumi un varēs klausīties  internetradio. 
Nedaudz vēlāk ventspilnieki kopā ar Latvijā un pasaulē pazīstamajiem literātiem un dzejniekiem –  N. Ikstenu, M. Dziļumu, J. Kronbergu (Zviedrija), J. Rokpelni, I. Gaili, skanot J.Kulakova mūzikai, iedzīs pirmo simbolisko naglu topošā Ventspils Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju nama ēkā. 
Zāļu sievas Livonijas ordeņa pils pagalmā pulcēsies “Zālīš aptieķī”, lai  demonstrētu paņēmienus degvīna ieguvei mājas apstākļos un dalītos spirta uzlējumu gatavošanas noslēpumos. Aptieķī saimniekos Dzintra Klētniece, par muzikālo noformējumu gādās Suitu sievas. Notiks zāļu tēju degustācijas, tautas dziednieki dāvās zelta padomus, ikviens varēs izbaudīt aromterapijas brīnumus un izmēģināt skaistumkopšanas procedūras ar dabas līdzekļiem.
Svētku laikā gājēju ielas posms Kuldīgas ielā pārtaps par Hanzas ielu. Tajā ar visdažādākajām precēm rosīgi andelēs Hanzas pilsētu tirgotāji un amatnieki.
Skeitparkā un Lielajā laukumā „NOKIA Extreme Tuss” pulcinās vadošo vasaras un ziemas ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus no Eiropas valstīm un Latvijas. Pasākumu vadīs UFO un Aldis Kalniņš. Sportistus uzmundrinās grupas “Morning After”, “Indigo”, “Detlefs”, “Hospitāļu Iela” u.c.
Visu dienu svētku pasākumi risināsies Ostas ielas promenādē, kur floristi veidos krāšņus ziedu paklājus, bet galvenie pasākumi notiks vienlaikus uz divām skatuvēm. Mazā „tautas” skatuve pulcinās uz dziesmu cīņām „Dziesmu duelī” Baibas Sipenieces vadībā un karaoke dziedzāšanas sacensībām. Centrālā lielā skatuve piedāvās aizraujošu – skatāmu un līdzi dziedamu – programmu, kas noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu pusnaktī. 
Spēkavīri cīnīsies par „Baltijas spēkavīru kausu”, bet pašiem mazākajiem pilsētas jubilejas svinētājiem atliek tikai izvēlēties, kurā no „Annels” piedāvātajām atrakcijām piedalīties, jo tās kuplā skaitā būs izvietotas visā Ventmalā.
Vakarā visus aicinās Ventspils Pilsētas svētku nakts balle Reņķa dārzā. Svētku ballē īpašie viesi – mūziķis F.R.David un grupa “Ottawan” no Francijas.
Svētdien, 7.  augustā – svētku izskaņas un atpūtas diena. Tad Piejūras brīvdabas muzejā risināsies „Seno amatu diena” – pulcēsies amatnieki un seno arodu pratēji. Apmeklētāji kā jau vienmēr varēs doties izjādē ar zirgu un vizināties ar Mazbānīti.
5 gadu jubileju svinēs Bērnu pilsētiņa un aicinās mazuļus lustēties kopā ar iemīļotiem pasaku varoņiem, kuri iesaistīs apmeklētājus rotaļās un atrakcijās ar devīzi „Nāc ciemoties manā dzimšanas dienā!”
Savukārt bērnu pilsētiņā “Fantāzija” notiks diskotēka “HEIJĀ-HUMBĀ” Pasākumu vadīs mūziķis Ēriks Balodis, piedalīsies popgrupa “Vējā”.
Svētku izskaņā Livonijas ordeņa pilī skanēs viena no visu laiku izcilāko angļu skaņražu – Henrija Persela – opera „Didona un Enejs”. Operu, Ivara Cinkusa vadīti, izpildīs kamerkoris Ventspils un orķestra Collegium Musicum Rīga solisti.

Turpmākai informācijai:
Inga Aulmane
Ventspils pilsētas domes
Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas p.i.
t.: 3601180, e-pasts: [email protected]

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100