logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 828
Viesi - 828
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas 19.-21.augustā.

Autors: Saulkrastu TIC
04.08.2005
Skatīts 1975 reizes
19.augustā pl. 19:00 Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā ērģeļmūzikas koncerts – ērģelnieks Atis Stepiņš, sitaminstrumenti Edgars Stepiņš. Programmā J.S.Bahs, Em.Dārziņš, V.A.Mocarts, Z.Gārdonijs.
Ieeja koncertā par ziedojumiem Dievnamam.
Sagatavot izdrukai
Saulkrastu jeb Pēterupes evaņģēliski luteriskā baznīca
Saistītas apdzīvotās vietas
Saulkrasti (Pilsēta)

20.augustā

11:00 – 14:00 Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā koncerts „Noskaņu mūzika” – ērģelnieces Una Cintiņa, Līga Vilmane, Larisa Carjkova, Diāna Jaunzeme.
Programmā J.S.Bahs, N.Hakims, O.Mesiāns, N.Brūnss, D.Bukstehūde, F.M.Bartoldi, L.Garūta, A.Vivaldi, Ž.Alēns.
Ieeja koncertā par ziedojumiem Dievnamam.

19:00 Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā koncerts – piedalās jauktie kori „Anima”, „Hansabankas koris”, diriģents Artūrs Ancāns, orķestris „Konsonanse”, diriģents Andris Poga, ērģelniece Diāna Jaunzeme.
Programmā L.Garūta, V.A.Mocarts, C.Dobri, E.Grīgs, K.Kroicers.
Ieeja koncertā par ziedojumiem Dievnamam.

21.augustā

16:00  Rīgas Svētā Pētera baznīcā koncerts – piedalās jauktie kori „Anima”, „Hansabankas koris”, diriģents Artūrs Ancāns, orķestris „Konsonanse”, diriģents Andris Poga, ērģelniece Diāna Jaunzeme.
Programmā L.Garūta, V.A.Mocarts, C.Dobri, E.Grīgs, K.Kroicers.
Ieeja koncertā par ziedojumiem Dievnamam.

KONCERTU ĢENERĀLATBALSTĪTĀJS SAULKRASTU DOME UN
A/S HANSABANKA.
organizē „Kultūras centrs Rāmava” (tel. 9299760)

SAULKRASTU ĒRĢEĻMŪZIKAS DIENU APRAKSTS.

Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas notiek jau otro gadu, tās ir savulaik populārā Saulkrastu starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla turpinājums. Organizētāju mērķis ir iepazīstināt klausītājus ar ērģeļmūziku un garīga rakstura kormūziku. Tieši tāpēc, pateicoties sponsoru atbalstam, koncertiem nav noteikta ieejas maksa.
Svētki tiks atklāti ar ērģelnieka Ata Stepiņa ērģeļmūzikas solokoncertu, kurā muzicēs arī ērģelnieka dēls Edgars Stepiņš. Programmā J.S.Baha fantāzija un fūga c-moll, korāļtrio „Herr Jesu Christ, dich zu uns Wend”, korāļprelūdija „O Mensch, bewein dein Sundegross”, prelūdija un fūga D-dur, Em.Dārziņa „Melanholiskais valsis”, W.A.Mocarta fantāzija f-moll.
Jaunums šogad ir 20.augusta koncerts „Noskaņu mūzika”. Esam paredzējuši, ka jebkurš klausītājs, jebkurā sev ērtā laikā, kamēr notiks koncerts, varēs atnākt uz baznīcu, gremdēties pārdomās un lūgšanās. Ar šo koncertu vēlamies aizsākt tradīciju, kāda plaši novērojama ārpus Latvijas robežām, kur cilvēka iekšējās pārdomas netiek pakļautas dažādiem nosacījumiem, cilvēkiem ļauts jebkurā sev vēlamā brīdī ienākt baznīcā un gremdēties pārdomās, bet fonā skan mierīga mūzika. Lai klausītājus vairāk iepazīstinātu ar ērģelēm, ērģelnieces ļaus klausītājiem atrasties baznīcas balkonā, vērot klātienē, kā spēlē ērģeles, ko nozīmē ērģelnieka asistenta darbs. Ērģelnieces koncerta laikā iepazīstinās klausītājus ar ērģeļu iespējām, pastāstīs ko nozīmē ērģeļu reģistri, manuāļi, kopeļi, pedāļi, kā veidojas ērģeļu skaņa, kā ir būvētas ērģeles. Mūsu mērķis ir izglītot klausītāju, lai ērģeļmūzika tiktu iemīlēta vēl vairāk.
Otrs jaunums ir divu koru vienlaicīga piedalīšanās ērģeļmūzikas dienu 20. un 21.augusta vakara koncertos. Kopā 80 dziedātāju izpildīs Lūcijas Garūtas lūgšanu „Mūsu Tēvs Debesīs”, Volfganga Amadeja Mocarta skaisto moteti „Ave verum corpus”, bet kopā ar orķestri „Konsonanse” Volfganga Amadeja Mocarta daļas no c-moll mesas un Konradina Kroicera „Te deum”. Šajos koncertos orķestris „Konsonanse” izpildīs Edvarda Grīga svītu „Houberga laiki”.
Trešais jaunums ir vietējās Vidzemes Jūrmalas mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izpildītais skaņdarbs uz trīs akordeoniem. Tāda veidā Saulkrastu bērni mēģinās atrast akordeona skanējuma līdzības ar ērģelēm.
Ceturtais jaunums koncerta organizēšana Rīgā. Visus gadus (jau kopš ērģeļmūzikas festivāla laikiem) esam saskārušies ar to, ka šie koncerti ir ļoti kupli apmeklēti, tiek pieprasīti papildkoncerti. Tāpēc ar brīnišķīgo mūziku vēlamies iepazīstināt arī rīdziniekus.

Papildus šai informācijai „Saulkrastu ērģeļmūzikas dienu” nedēļā Jums tiks nosūtīta precīza koncertu programma.

Ļoti priecāsimies, ja Jūs vēlēsieties ko smalkāk uzzināt par gaidāmajiem koncertiem, tāpēc lūdzam zvanīt un sarunāt iespējamo tikšanos ar „Saulkrastu ērģeļmūzikas dienu” organizētāju Artūru Ancānu – tel. 9299760.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100