logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 521
Viesi - 521
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Pasākumi

Bānīša svētki ar Marisas klātbūtni

Autors: Diāna Odumiņa , www.dzirkstele.lv
29.08.2005
Skatīts 1602 reizes
Bānīša tvaika lokomotīve "Marisa", kas vilks vairākus pasažieru vagonus, no Gulbenes dzelzceļa stacijas 3.septembrī izbrauks pulksten 10.30, bet Alūksni sasniegs pulksten 13.50. Atpakaļ uz Gulbeni bānītis no Alūksnes dzelzceļa stacijas izbrauks pulksten 15.30 un Gulbenē iebrauks pulksten 17.40.
Sagatavot izdrukai
Gulbenes - Alūksnes Mazbānītis
Saistītas apdzīvotās vietas
Gulbene (Pilsēta)
Visu "Marisas" ceļojuma laiku pieturvietās valdīs īpaša svētku noskaņa, kuru pasažieriem būs iespēja izbaudīt, izkāpjot no vilciena un pavadot pieturās 20 līdz 40 minūtes, bet Alūksnē - pat divas stundas.
Gulbenes dzelzceļa stacijā jau pusstundu pirms bānīša došanās ceļā valdīs interjeram raksturīgā divējādā noskaņa - padomju estētisms un pirmsrevolūcijas noskaņa, kāda Gulbenē bija baroneses Marisas dzīves laikā, kad Latvija atradās cariskās Krievijas sastāvā. Par to gādās Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestris un vietējā Tautas teātra aktieri. Stāmerienas pieturvietā būs tradicionālais laucinieciskais bazārs ar tirgošanos, tirgus atrakcijām, dziesmām un dejām. No Gulbenes uz Kalnienu vietējais barons savulaik ar bānīti vedis viesus piknikā, tāpēc tāds Kalnienas stacijā būs arī šoreiz.
Papardes stacijā pasažieri sastapsies ar laupītājiem un varēs baudīt karstu uz ugunskura vārītu putru. Alūksnē Bānīša svētku dalībniekus sagaidīs Siera karalis (aktieris Juris Hiršs), kā arī siera ražotāji no visas Vidzemes. Tirgū piedāvās degustēt un pirkt savu produkciju. Svētku apmeklētāji varēs nobaudīt 25 kilogramus smagu svētku kliņģeri.
Gulbenes dzelzceļa stacijā pulksten 18.00 koncertēs Voldemārs Šoriņš un Zigurds Neimanis. Pēc tam ballē muzicēs grupa "Sandra", pēc pusnakts būs diskotēka retrostilā.
Seja bez lokomotīves
Jūnijā bānīša lokomotīvei "Marisa" seju uzgleznoja Lielbritānijas profesors Maiks Pīzs. Taču gulbeniešiem tā likās neiederīga. Bānīša svētku režisore Inese Stalidzāne uzskata, ka šāda seja drīzāk iederētos kādam melnā humora pasākumam angļu stilā. Arī aptaujātie SIA "Gulbenes - Alūksnes" bānītis darbinieki bija atturīgi izteikumos.
Kāda tad ir Marisa, varēsim uzzināt 3.septembrī Bānīša svētkos, jo ir solīts, ka vilcienu Gulbenes - Alūksnes maršrutā pavadīs pati baronese (par to gādās Gulbenes Tautas teātris).
Tā kā nav saglabājusies neviena īstās Marisas fotogrāfija, tāpēc pieļaujams, ka katram iztēle zīmē savu baronesi. Kāda tā ir? Ja lasītāji, kas prot zīmēt, gleznot un veidot, vēlas dalīties ar citiem savās fantāzijās, tad aicinām to darīt. Gaidām "Dzirksteles" redakcijā baroneses Marisas portretus! Varbūt kopīgi mums izdosies izveidot vienotu priekšstatu par šo vēsturisko personu.
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100