logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 336
Viesi - 336
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Tūrisma profesionāļiem
Raksts sadarbībā ar
Eiropa.lv

Viesnīca Rīga pievienojas Kempinski

Autors: Inese Tomase, "Viesnīca Rīga"
09.09.2005
Skatīts 7677 reizes
2005.gada augusta vidū Latvijas uzņēmums SIA MIRA G un pazīstamais starptautiskais viesnīcu operators Kempinski Hotels parakstīja viesnīcas Rīga menedžmenta līgumu.

Kempinski ķēdes pārstāvju vārdiem runājot, viņi deva priekšroku viesnīcai Rīga tās īpaši izdevīgās atrašanās vietas un ēkas vēsturiskā nozīmīguma dēļ.. tāpat viņi ir gandarīti un ļoti priecīgi, ka viesnīcas īpašnieks izvēlējās tieši Kempinski ķēdi kļūt par savu sadarbības partneri.

Kopš 2004. gada viesnīca Rīga pieder SIA MIRA-G, kuras 100% daļu īpašnieks ir biznesmenis Venjamins Gurevičs.

Viesnīca Rīga atrodas Vecrīgā Aspazijas bulvārī 22. Kopš 19. gadsimta otrās puses šajā vietā atradās slavenā Romas viesnīca. Tā tika uzcelta 1878. gadā pēc pirmā latviešu profesionālā arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projekta eklektisma stilā, izmantojot itāļu renesanses laika arhitektūras iezīmes. Otrā pasaules kara laikā ēka tika sagrauta.

1956. gadā tika uzcelta jauna sešstāvu augstākās klases viesnīca 515 vietām. Viesnīca Rīga ir veidota 50-to gadu eklektisma stilā, tās projekta autori ir arhitekti S..Antonovs, J.Arhipovs, А.Мiezis, tā ir arhitektūras piemineklis un Rīgas pilsētas vizītkarte. Viesnīca ir uzņēmusi un apkalpojusi daudzas ievērojamas vēsturiskas personas, starp tām arī Hruščovu, Miterānu, Brozu Tito, Hošiminu.

Viesnīcas rekonstrukciju ir plānots uzsākt 2006. gada rudenī un pilnībā pabeigt 2007. gada beigās. Rekonstrukcijas pasūtītājs un investors ir SIA MIRA-G; investīciju apjoms sasniegs 25-30 miljonus eiro.

Jaunajā pieczvaigžņu viesnīcā būs 250 greznas istabas un izsmalcināti luksa numuri, dažādi restorāni un bāri. Īpaši jauka būs vasaras terase ar skatu uz Vecrīgu. Kazino un naktsklubs dos iespēju viesiem patīkami pavadīt brīvo laiku.

Viesnīcā ir ieplānots arī spa centrs ar slēgtu baseinu, saunu, solāriju, kā аrī vairākas konferenču zāles un prezentāciju zāles.

Viesnīca Rīga ir jau otrā viesnīca, kuru Latvijā pārvaldīs Kempinski Hotels.

Kempinski viesnīcu ķēdei pieder vai tā pārvalda viesnīcas Eiropā, Vidējos Austrumos, Āfrikā, Dienvidamerikā un Āzijā. Katra no tām piedāvā visaugstākos apkalpošanas standartus, kas apvienoti ar tikai viņiem piemītošo stilu un kas atspoguļo katra īpašuma individualitāti un tā atrašanās vietu.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100