Raksti > Ziņas

Balvi un Viļaka – Latvijas sakārtotākās pilsētas

Autors: www.DELFI.lv
20.10.2005
Balvu pilsēta atzīta par 2005.gada Latvijas sakārtotāko pilsētu starp rajonu centru pilsētām un pilsētām, kurās iedzīvotāju skaits pārsniedz 10 000. Arī mazpilsētu grupā par uzvarētāju kļuvusi Balvu rajona Viļakas pilsēta.
  Starp rajonu centru pilsētām un pilsētām ar iedzīvotāju skaitu virs 10 000 Latvijas Pilsētu savienības valde ir nolēmusi atzīmēt arī vairākas pilsētas atsevišķās nominācijās.
  Bauska saņēmusi atzinību par ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā, Gulbene – par mērķtiecīgu darbību sociālo jautājumu risināšanā un mūsdienīgas sporta vides veidošanā, Talsi – par ieguldījumu sabiedrības informēšanā un sadarbībā ar nevalstiskām organizācijām, Limbaži – par ieguldījumu kultūras un izglītības attīstībā, bet Ludza – par labvēlīgas vides radīšanu tūrisma attīstībai un investīciju piesaistei.
  Atsevišķās nominācijās tiks apbalvotas arī vairākas mazpilsētas.
  Aizpute tiks apbalvota par pilsētvides sakārtotību un vēsturiskās koka apbūves saglabāšanu, Aknīste – par sadarbību ar nevalstiskām organizācijām iedzīvotāju tālāk izglītībā, Skrunda – par sasniegumiem kultūrvides attīstībā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, Smiltene – par uzņēmējdarbības vides sakārtotību, Auce – par sasniegumiem veselības un sociālās aprūpes pieejamības nodrošināšanā, bet Kandava – par ieguldījumu izglītības un sporta būvju attīstībā.