logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 374
Viesi - 374
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Hokeja čempionāta direkcija rīko konkursu "Pirmā ripa"

16.11.2005
Skatīts 1974 reizes
2006. gada IIHF (Starptautiskās hokeja federācijas) pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcija 17. novembrī izsludina konkursu Pirmā ripa, kura laikā tiks noskaidrots tas hokeja līdzjutējs, kurš iemetīs pirmo simbolisko ripu pasaules čempionātā. Konkursa nosacījums – dalībnieks 2006. gada 5. maijā (čempionāta atklāšanas dienā) nedrīkst būt vecāks par 10 gadiem. Konkursa mērķis ir mudināt bērnus interesēties par hokeju, tādējādi veicinot hokeja turpmāko attīstību Latvijā.

Lai gan pasaules hokeja čempionātā pirmo ripu iemetīs bērns, konkurss ir orientēts uz hokeja līdzjutēju ģimenēm, jo, neapšaubāmi, šā vecuma bērniem konkursa gaitā būtisks būs arī vecāku atbalsts – konkurss prasīs lielu pacietību un arī vēlmi un iespējas apmeklēt Rīgu, kur risināsies konkursa noslēgums.
IIHF atzinīgi ir novērtējusi ideju mainīt čempionāta atklāšanas ierasto kārtību, un līdz ar to 2006. gada pasaules čempionāts, iespējams, radīs elastīgāku pieeju hokeja čempionātu atklāšanas ceremoniju veidošanā.

Konkurss Pirmā ripa risināsies 3 kārtās – pirmajā kārtā bērniem būs jāatbild uz jautājumiem par hokeja vēsturi, Latvijas komandas sasniegumiem u.c. jautājumiem. Otrajā kārtā konkursa dalībniekiem tiks dots uzdevums zīmējumā atainot čempionāta talismana Rix gaitas čempionāta laikā. Šajā kārtā bērniem būs arī jāiesūta savi priekšlikumu par to, kādos vārdos saukt katru no talismaniem – Rix bebriem. Čempionāta laikā abās arēnās kopumā rosīsies 6 Rix bebru ģimenes pārstāvji, un katram no šiem talismaniem tiks dots arī vārds. Konkursa trešajā kārtā visi bērni, kas būs uzvarējuši pirmajās kārtās, tiksies ledus laukumā un mērosies spēkiem slidošanā un ripu mešanā pa vārtiem, kurus sargās Latvijas izlases vārtsargi.
Konkursa uzvarētājiem tā atbalstītāji un pasaules čempionāta sponsori ir sarūpējuši lielu balvu klāstu.
Konkursa uzvarētājs – bērns, kurš atklās pasaules čempionāta spēli, balvās saņems EXIGEN datoru, LMT dāvināto mobilo telefonu un 100 000 bezmaksas sekundes sirsnīgām sarunām, kā arī Microsoft Latvia spēļu konsoli Xbox 306, Viessmann kamanas, Rīgas piena kombināta iepakojumu ar Lāsēna zemeņu pienu, turklāt bērna ģimene varēs apmeklēt Pasaules čempionāta atklāšanas spēli un ar Hansabankas atbalstu 2006. gada Ziemassvētkus svinēt Lapzemē pie Ziemassvētku vecīša.
Arī otrais un trešais veiksmīgākais konkursa dalībnieks saņems Viessmann kamanas, iepakojumu ar Lāsēna pienu, Microsoft Latvia dāvātās spēles Age of Empires, dažādus speciālos izdevumus, Latvijas Mobilā Telefona korporatīvās dāvanas un Hansabankas dāvanu karti 200 un 100 latu vērtībā sporta preču iegādei.
Taču balvas saņems ne tikai trīs veiksmīgākie konkursa dalībnieki, bet visu konkursa kārtu uzvarētāji.

Konkursa jautājumi tiks publicēti Latvijas Avīzē un čempionāta interneta mājas lapā www.ihwc2006.lv, kā arī www.hockey.lv , www.lhf.lv , www.starfm.lv

1. kārta
Pirmajā kārtā būs jāatbild uz 9 jautājumiem (tie tiks publicēti pakāpeniski: 17. novembrī – pirmie trīs jautājumi; 22. novembrī – nākamie trīs jautājumi un 7. decembrī – pēdējie trīs jautājumi).
Atbildes uz visiem jautājumiem jāiesniedz līdz 14. decembrim pa e-pastu: [email protected] vai pa pastu (pasta zīmogs), vēstules adresējot 2006. gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcijai, Torņa iela 4 IB, LV-1050, ar norādi konkursam Pirmā ripa. Pirmās kārtas uzvarētājus paziņos līdz 28. decembrim. Konkursa 1. kārta noslēgsies 5. janvārī arēnā Rīga, kur pulcēsies visi bērni, kas būs pareizi atbildējuši uz konkursa jautājumiem. Uzvarētāji saņems pasaules čempionāta suvenīrus, kā arī piemiņas balvas no Microsoft Latvia un LMT.

2. kārta
28. decembrī tiks izsludināta konkursa 2. kārta, kurā līdz 1. februārim bērniem, kas uzvarējuši pirmajā kārtā, būs jāsagatavo zīmējumi par Rix piedzīvojumiem pasaules čempionāta laikā un jāizdomā Rix ģimenes pārstāvju vārdi. Konkursa 2. kārtas noslēgums notiks tajās Latvijas pilsētās, no kurām būs saņemts visvairāk pareizu atbilžu uz 1. kārtas jautājumiem.
Otrās kārtas uzvarētāji saņems biļetes uz kādu no pasaules čempionāta spēlēm, korporatīvās dāvanas no LMT, Exigen, Viessmann un Hansabankas, kas dāvinās bērniem arī ekskursiju pa Rīgu, ieskaitot Hansabankas Centrālās ēkas apmeklējumu Rīgā. 2. kārtas uzvarētāji saņems arī Rīgas piena kombināta ražoto Lāses produktu sēriju un Microsoft Latvia digitālo enciklopēdiju Encarta.

3. kārta
Trešā kārta plānota aprīļa sākumā – Latvijas hokeja komandas izlases treniņu laikā, kad visi finālisti uz ledus tiksies ar Latvijas izlases spēlētājiem, bet savā starpā mērosies spēkiem slidojumā ar nūju un „bullīšu” mešanā pa vārtiem, kurus sargās Latvijas hokeja komandas izlases vārtsargi.

 


Jautājumi

Pirmās kārtas pirmie 3 jautājumi.

  1. Kurā gadā un ar kuru komandu Latvijas hokeja izlase aizvadīja savu pirmo oficiālo spēli, un ar kādu rezultātu tā noslēdzās?
  2. Kurš bija rezultatīvākais spēlētājs (vārti + piespēles) Latvijas izlasē pēdējā pasaules čempionātā Austrijā?
  3. Kurš Latvijas hokejists un kurā gadā tika atzīts par pasaules čempionāta labāko uzbrucēju?
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100