logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 205
Viesi - 205
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Cēsu tūrisma piedāvājumu prezentēs Ziemassvētku pasākumā Londonā

05.12.2005
Skatīts 2136 reizes
8. decembrī Cēsu pašvaldības aģentūras „Vidzemes Vēstures un tūrisma centra” (VVTC) pārstāvji, piedāvājot īpašu viduslaiku programmu, vadīs Ziemassvētku pasākumu Latvijas vēstniecībā Londonā. Prezentēt Cēsis un pilsētas 800 gadu jubileju cēsniekus uzaicināja Latvijas tūrisma birojs Londonā. 

Uz Londonu dosies aģentūras Attīstības un komunikācijas nodaļas vadītāja Jolanta Solovjeva, koklētāja Ieva Kalniņa, gidi Edgars Kuzmans un Ingmārs Grīnbergs. Londonā komandai pievienosies arī divi Lielbritānijā studējošie gidi Agrita Ikauniece un Edgars Šults.

Uz pasākumu ielūgti britu tūroperatori, aģenti, žurnālisti, aviokompāniju pārstāvji un tūrisma nozares atbalstītāji. Jau zināms, ka apmeklētāju vidū būs pārstāvji no tādām pazīstamām tūrisma firmām kā „Thomas Cook”, „Gulliver Travel”, „Nortour”, „Inghams”, „Regent Holiday”, „Baltic Adventures”. Pasākuma viesi būs arī žurnālisti, kuri strādā lielajiem britu medijiem „ The Times”, „Daily Express”, „OK Magazine” un citiem.

Viduslaiku atmosfērā vairāk nekā divas stundas garajā Ziemassvētku pasākumā cēsniekiem būs iespēja iepazīstināt viesus ar Cēsu viduslaiku pils kompleksa piedāvājumu un prezentēt pilsētas 800 gadu jubilejas svētku programmu. Pasākuma īpašais viesis būs Livonijas ordeņpils mestrs Volters fon Pletenbergs, kurš stāstīs par Cēsīm, Latviju un viduslaikiem, ielūgs visus uz viduslaiku banketu, kā arī aicinās piedalīties atrakcijās, kuru laikā viņš izvēlēsies vienu no viesiem iecelt par savu vasali. Latvisku atmosfēru radīs kokles spēle un latviešu Ziemassvētku mūzika. Tiks izdalīti arī pirmie ielūgumi uz Cēsu 800 gadu jubilejas svinībām.

Latvijas tūrisma biroja Londonā vadītāja Eva Staltmane paskaidroja: „VVTC pārstāvji uz Londonu tika uzaicināti kā tūrisma nozares profesionāla komanda, kura spēj nodrošināt tūristiem interesantu piedāvājumu. Dažādi iestudējumi Cēsu pilī un viduslaiku bankets  ir ļoti atraktīvas tūrisma programmas, kas piesaista gan tūristus, gan korporatīvās grupas. Cēsis kā interesantu apskates vietu savos ceļojumu maršrutos jau iekļāvušas vairākas britu tūrisma kompānijas.” Arī J. Solovjeva atzīst, ka vadīt Ziemassvētku pasākumu Lielbritānijas tūrisma nozares pārstāvjiem ir liels gods un lieliska iespēja prezentēt gaidāmo Cēsu pilsētas 800 gadu jubileju, pievērst starptautisko žurnālistu izmanību un popularizēt Cesis un Latviju  ka atraktīvu tūrisma galamērķi.

Jau ziņojām, ka oktobrī Latviju apmeklēja britu tūroperatoru delegācija, kurai Cēsis palikušas īpaši spilgtā atmiņā. Turklāt E. Staltmane uzsver, ka nākošajā gadā Lielbritānijā pastiprināti tiks popularizēts tieši Latvijas kultūrvēsturiskais mantojums, īpaši pilis, muižas un kultūras pasākumi.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Vītiņa
Vidzemes Vēstures un tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Tālr.: 41 27755

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100