logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 467
Viesi - 467
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Norit gatavošanās izstādei Riga Food 2006

Autors: Inese Libere, BT1
24.02.2006
Skatīts 2305 reizes
Jau šobrīd notiek intensīva gatavošanās gada nozīmīgākajam pārtikas industrijas pasākumam – 11. starptautiskajai pārtikas izstādei Riga Food 2006, kas notiks 2006. gadā no 6. līdz 9.septembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Riga Food ārvalstu pārstāvniecības veicina izstādes starptautisko vērienu

Ar katru gadu pieaug ārvalstu pārtikas nozares uzņēmēju interese par Latvijas tirgu – aptuveni puse no izstādes dalībniekiem ir citu valstu pārstāvji. Pērn izstādē piedalījās 565 dalībnieki no 34 valstīm un Riga Food 2005 bija skatāms rekordliels ārvalstu kopstendu skaits – 14 valstis izstādei izveidoja speciālus nacionālos stendus, tādējādi iepazīstinot ar savas valsts interesi šajā reģionā.

Riga Food pārstāvniecības ārvalstīs ir nozīmīgs izstādes starptautiskā vēriena balsts, kas veicina ārvalstu kompāniju dalību izstādē, kompāniju starpvalstu sadarbību izstādes ietvaros, kā arī profesionāļu vidū rada interesi apmeklēt nozīmīgo pārtikas nozares pasākumu Rīgā.

Šobrīd izstādes Riga Food pārstāvniecības ir Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Uzbekistānā, Kazahstānā, kā arī Singapūrā, Malaizijā, Taizemē, Ķīnā, Korejā, Taivānā, Grieķijā, Kiprā, Uzbekistānā, Dānijā, Šveicē, Lihtenšteinā, Čehijā, Turcijā, Slovākijā un Vācijā. Turpmāk pārstāvniecību loks tiks paplašināts.

Valsts turpinās atbalstīt Latvijas uzņēmumu dalību izstādē Riga Food 2006

Plānots, ka arī šogad valsts turpinās atbalstīt Latvijas mazo un vidējo pārtikas ražotāju dalību izstādē Riga Food 2006.

Pērn biedrība “Mārketinga padome” sadarbībā ar Zemkopības ministriju Lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmas ietvaros palīdzēja desmit pārtikas ražošanas uzņēmumiem, Latvijas Piensaimnieku centrālai savienībai un Latvijas Maiznieku biedrībai apmaksāt līdz 50% no ekspozīcijas laukuma nomas maksas izstādē Riga Food 2005.

Paredzēts, ka uz minēto atbalstu arī šogad varēs pretendēt jebkurš Latvijas pārtikas ražotājs. Uzņēmumiem, kuru neto apgrozījums 2005. gadā nepārsniedza 100 tūkstošus latu būs iespējams saņemt 100% atbalstu no platības maksājumiem mazo un vidējo uzņēmumu kopstendā, kā arī 50% atbalstu platības maksājumiem uzņēmumi, kuru neto apgrozījums nepārsniedza 1 miljonu latu un kuri darbojas pārtikas pārstrādes nozarē. Iespēja pretendēt uz palīdzību platības maksājumiem ir arī “karotītes” uzņēmumiem, kuriem tiek segta maksimums 9m2 stenda platība ar 50% atbalstu.

Būs jauna izstādes sadaļa "Riga Food Drinks"

Papildus jau esošajām izstādes Riga Food sadaļām “Riga Food Packing Tech”, “Riga Food”, “Riga Food Technology and Ingredients”, “Riga Food Catering and Retail Tech” un “Riga Food Hotel Expo”, šogad izstādes organizatori veido jaunu sadaļu “Riga Food Drinks”, kurā tematiski tiks ietverti alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni, alus, vīns, kafija un tēja. Plānots, ka sadaļas ietvaros notiks starptautiski vīnu un alus konkursi, kurus vērtēs starptautiska žūrija. Tāpat notiks testings – profesionāla dzērienu degustācija.

Riga Food 2006 laikā pirmo reizi norisināsies Starptautiskais bārmeņu konkurss, ko rīkos biedrība Jūrmalas bārmeņu un restorānu darbinieku asociācija sadarbībā ar BT 1 un sponsoriem. 7.septembrī noritēs atlase, savukārt konkursa fināls notiks 8.septembrī. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija.

6.septembrī būs kafijas dzērienu pagatavošanas konkurss, savukārt izstādes pēdējā dienā paredzēta bezalkoholisko kokteiļu un dzērienu pagatavošana, tā procesā iesaistot arī bērnus. Katru dienu notiks bārmeņu meistarklases un paraugdemonstrējumi.

Iznācis ziņu lapas Riga Food News pirmais numurs! Šogad pirmoreiz ir izveidota ziņu lapa Riga Food News, kas ļauj aptvert izstādes kopainu, informējot par “Riga Food 2006” jaunumiem, dalībnieku un sadarbības partneru piedāvājumiem, kā arī aktuāliem pasākumiem nozares profesionāļiem.

Pirmais ziņu lapas Riga Food News numurs lasāms mājas lapā www.bt1.lv/rigafood.

Riga Food ir vadošā pārtikas nozares izstāde Baltijas valstīs un ik rudeni iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Projekta laikā tiek organizētas uzņēmēju tikšanās un diskusijas par pārtikas nozares attīstību. Tradicionāli notiek pārtikas produktu konkursi.

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100