logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 554
Viesi - 554
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Velotūrisma iecere Kuldīgas rajonā īstenojas

Autors: Ilze Dambīte, Kurzemnieks
12.05.2005
Skatīts 3478 reizes
Līdz gada beigām Kuldīgas rajonā būs izveidoti pieci velomaršruti. Tiks iegādāti 20 divriteņi un pieci globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) uztvērēji, sagatavotas kartes tūristiem latviešu, angļu un vācu valodā, kā arī sarīkoti semināri, notikušas mācības un konference.
To paredz Kuldīgas domes projekts velotūrisma infrastruktūras attīstībai Kurzemē, kas ieguvis finansējumu programmas Phare CEBC konkursā Baltijas jūras reģiona sadarbības programma Latvijai 2002.

„Ar šo ceram panākt, ka tūrists Kuldīgā un rajonā uzturas ilgāk par dažām stundām, ko grupas velta Ventas rumbai un vecpilsētai,” pirmajā darba grupas sēdē sacīja projekta vadītāja Terēza Strauta. Visa iecere izmaksās 64 700 eiro, no kuriem 50 340 piešķīrusi Finanšu ministrija.

Dos mūsdienīgas iespējas
Kā vērtīgu ieguvumu Kuldīgas tūrisma informācijas centra (TIC) direktors Artis Gustovskis uzskata GPS iekārtas, kas velobraucējiem būs pieejamas jau vasaras sākumā.

„Uztvērēji ļaus ceļotājiem piedāvātajos maršrutos doties bez kartes un citiem orientieriem. Eiropieši arvien aktīvāk izmanto GPS, piemēram, mūsu Nīderlandes partneri Overaiselu pasludinājuši par GPS novadu. Kaut ko līdzīgu varētu panākt Kurzemē, kas tūrismā mazliet atpaliek no Rīgai tuvākās Vidzemes.”

Nav valsts standarta zīmēm
Pirmā problēma, ar ko saskārušies projekta īstenotāji, – Latvijā nav ieviests velozīmju standarts, tas tikai šogad tiks izstrādāts. Tātad uz valsts nozīmes ceļiem nevarēs izvietot 37 velomaršrutu zīmes. Kuldīgas dome jau nosūtījusi vēstuli Latvijas Autoceļu direkcijai, kurā lūdz rast iespēju zīmes izgatavot un izlikt.

Ja atbalsts netiks saņemts, būs jāmeklē alternatīvi risinājumi, piemēram, zīmes jāveido no koka, vienojoties ar zemes īpašniekiem, uzliekot tās attālāk no ceļmalas, ierosināja A.Gustovskis. Otra iespēja – šogad zīmes vēl nelikt, bet sarīkot vismaz iepirkuma konkursu.

Svarīgi turpināt
Projekts paredz iedzīvināt piecus dažāda garuma un grūtības pakāpes maršrutus: Ventas ielejas, Suitu, Riežupes, Pelču un Vārmes–Kabiles–Rendas. Ieceres autore, Kuldīgas attīstības aģentūras vadītāja Inga Bērziņa norādīja, ka ir svarīgi iesākto turpināt un iedzīvināt, piemēram, gleznainiem dabas skatiem bagāto Snēpeles maršrutu.

Savukārt Alsungas pašvaldības vadītājs Gunārs Bloks ierosināja, ka bez Suitu maršruta kartē der norādīt arī citus interesantus apskates objektus, piemēram, Zvirgzdu ezeru, Diļļu liegumu, muzeju Jura putni u.c. „Velosipēdu novietnēm jābūt tādām, lai riteņus var arī pieslēgt,” drošības aspektu uzsvēra G.Bloks un Kabiles priekšsēdis Tālvaldis Bergmanis.

Mācīsies no vāciešiem
Uz Gēsthahti jau devusies T.Strauta un TIC speciāliste Jana Bergmane, lai izzinātu, ar kādām problēmām velotūrisma infrastruktūras izveidē saskārušies vācieši, kādas kļūdas pieļāvuši. Gēsthahtieši vasarā ieradīsies arī Kuldīgā, lai konsultētu vadības grupu un uzstātos seminārā.
***
Ar programmas Phare CEBC atbalstu rajonā šovasar taps velomaršruti:

  • Kuldīga–Vārme–Kabile–Renda–Kuldīga
  • Kuldīga–Īvande–Ēdole–Alsunga–Kuldīga
  • Kuldīga–Riežupe–Kuldīga
  • Kuldīga–Pelči–Sauleskalnu dendrārijs–Kuldīga
  • Ventas ieleja
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100