logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 424
Viesi - 424
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Cēsu muzeja priekšmetiem - jauni aizbildņi

Autors: Baiba Vītiņa, Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs
29.05.2006
Skatīts 1102 reizes
Atzīmējot Starptautisko Muzeju dienu, 18. maijā Cēsu Vēstures un mākslas muzejā akcijas „Katram cēsniekam savs muzeja priekšmets” ietvaros tika parakstīti jauni aizbildnības līgumi, kas paredz aizbildnības uzņemšanos par kādu no muzeja priekšmetiem, piesaistot līdzekļus tā restaurācijai vai glabāšanai, popularizējot to sabiedrībā vai sniedzot ierosinājumus tā eksponēšanai.

Cēsu pilsētas domes priekšsēdētājs Gints Šķenders domes vārdā parakstīja aizbildnības līgumu par Cēsu pils lukturi, kas tika atrasts pils arheoloģiskajos izrakumos 1986. gadā. Jāpiebilst, ka lukturītis ir Cēsu pilsētas simbols, tāpēc senā luktura atjaunošana būs ieguldījums pilsētas simbola atpazīstamības veidošanā sabiedrībā.

Cēsu pilsētas SIA „Vinda” direktors Varis Ādamsons parakstīja līgumu par aizbildnības uzņemšanos par ūdensvada koka cauruli no Cēsu ūdensdziedniecības iestādes. Caurule tika izcelta no Maija parka dīķa tā atjaunošanas darbu laikā. Lai pasargātu cauruli no tālākas bojāšanās, ir paredzēts to iekonservēt. Pašlaik koka cauruli var apskatīt Cēsu muzeja izstādē „Cēsis – ceļotāju Apsolītā zeme”.

Slēpošanas bāzes „Žagarkalns” direktors Juris Žagars ir uzņēmies aizbildnību par tūrisma vēstures priekšmetu kolekciju, papildinot to ar atklātnēm, bukletiem, reklāmas izdevumiem. Nodrošinot atbilstošus apstākļus, slēpošanas bāzē tiks eksponētas arī senas koka slēpes no muzeja krājuma. Arī tās pašlaik ir aplūkojamas izstādē „Cēsis – ceļotāju Apsolītā zeme”.

„TV Vidzeme” īpašniece Vizma Sarnofa savukārt ir parakstījusi līgumu par aizbildnības uzņemšanos par muzeja video filmu kolekciju, kuru ir paredzēts profesionāli izvērtēt un papildināt ar jauniem video materiāliem. 

Kamaniņu sporta treneris Dainis Odziņš ir uzņēmies aizbildnību par kolekciju „Kamaniņu sports Cēsīs”, papildinot to ar jauniem priekšmetiem un sniedzot informāciju par kamaniņu sporta vēsturi Cēsīs. 

Akcija „Katram cēsniekam savs muzeja priekšmets” tika aizsākta 2003. gadā, katru gadu iesaistot arvien jaunus cilvēkus muzeja krājuma saglabāšanā un popularizēšanā. Turklāt Cēsu muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kur notiek šāda unikāla akcija.

Aizbildnības līgumu parakstīšanas dienā Cēsu Vēstures un mākslas muzejā tika atklāta arī izstāde „Muzeja priekšmetu aizbildņu relikvijas”, kurā apskatāmi dažādi priekšmeti no aizbildņu ģimeņu privātajām kolekcijām, piemēram, sudraba kabatas pulkstenis, Bībele ar dzimtas hroniku, diplomi un atzinības raksti, kāzu dāvanas un citi interesanti un vērtīgi priekšmeti. Izstāde atvērta līdz 18. jūnijam. 

Informāciju sagatavoja:
Baiba Vītiņa
Vidzemes Vēstures un tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Tālr.: 41 27755

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100