logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 440
Viesi - 440
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Ventspilī atklāta Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja

03.07.2006
Skatīts 1352 reizes
Ventspils pagājušonedēļ kļūvusi par mājvietu jaunam un mūsdienīgam starptautiskam rakstnieku un tulkotāju rezidenču centram – Ventspils mājai.
 
Ideja izveidot šādu vietu Latvijā pieder rakstniecei Norai Ikstenai, to atbalstīja kultūras ministre Helēna Demakova, atrodot veiksmīgu sadarbības risinājumu ar Ventspils pilsētas  domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un Latvijas Literatūras centra direktori Martu Dziļumu. Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju jeb Ventspils māja būs vieta literātu radošam darbam.
 
Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas atklāšana sākās ar preses konferenci, kurā piedalīsies kultūras ministre Helēna Demakova, rakstniece un Latvijas Literatūras centra valdes locekle Nora Ikstena, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietnieks izglītības, sporta un kultūras jautājumos Aldis Ābele, Ventspils mājas direktore Andra Konste.
 
Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas izveides mērķis ir radīt Latvijā daudzfunkcionālu starptautisku rakstnieku un tulkotāju centru, kas veicinātu literatūras attīstību, sekmētu starpkultūru dialogu un Latvijas literāro procesu iekļaušanos starptautiskā apritē, kā arī veicinātu literatūras attīstības procesu decentralizāciju Latvijā, attīstot atbilstošu kultūrvidi arī Latvijas reģionos.
 
Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" un būvuzņēmējs SIA "Pilsbūve" bijušajā pilsētas rātsnamā, kas celts 18. gadsimtā un atrodas Ventspils kultūrvēsturiskajā centrā blakus jaunajai bibliotēkai, veiksmīgi vadījuši un īstenojuši restaurāciju un iekārtošanu. Ēka pārbūvēta, piemērota radošajam darbam un literārajām aktivitātēm, tur izveidotas 7 rezidenču telpas, datortelpa, lasītava, virtuve, autostāvvieta, neliels dārzs un atpūtas telpas, to pilsētas dome nodevusi rakstnieku un tulkotāju rīcībā uz 40 gadiem.
 
2005. gada valsts budžetā tika atvēlēti līdzekļi ēkas rekonstrukcijai un iekārtošanai radošās rezidences vajadzībām. Kultūras ministrija no valsts budžeta 2006. gadam piesaistījusi LVL 85 000 mājas darbības uzsākšanai un nodrošināšanai. Finansējums mājas darbības pamatfunkciju nodrošināšanai tiks plānots ik gadus. Valsts kultūrkapitāla fonds 2006. gada kultūras programmu konkursā piešķīris Ventspils mājai LVL 10 000 radošā procesa nodrošinājumam.
 
Ventspils māja rakstniekiem un tulkotājiem piedāvā:
  • vietu radošam darbam vienā no skaistākajām Latvijas pilsētām Baltijas jūras krastā – Ventspilī,
  • iespēju dzīvot un strādāt Ventspils mājā 4 nedēļas,
  • atklāt Ventspili – pilsētu, kur satiekas vēsture un rītdiena, un Baltijas jūras piekrasti – vienu no skaistākajām un iedvesmojošākajām krasta līnijām Eiropā,
  • satikties ar citiem rakstniekiem un tulkotājiem no Latvijas, Baltijas valstīm, Eiropas un pasaules,
  • iespēju iesaistīties radošos sadarbības projektos – festivālos, semināros.
Ventspils māja piedāvā arī iespēju pretendēt uz prēmiju (LVL 150) radošā literārā darba veikšanai, uzturoties rezidencē 4 nedēļas. Pieteikties tiek aicināts ikviens profesionāls literāts, aizpildot pieteikuma anketu.
 
Ventspils māja atvērta arī semināriem, konferencēm, pieredzes apmaiņas darbnīcām un cita veida radošiem pasākumiem.
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100