logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Maijs
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Jūnijs
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 632
Viesi - 632
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

Līvu laukumā būs gaumīgas kafejnīcas

Autors: Rolands Pētersons, "Rīgas Balss"
16.12.2005
Skatīts 2879 reizes
Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja vakar nolēma, ka vasaras kafejnīcām Līvu laukumā turpmāk ir jāievēro vienots dizains, ko izstrādās Pilsētas attīstības departamenta izvēlēta dizaina kompānija. Tāpat tika pieņemts lēmums, ka laukuma vidū pie baseina būtu izvietojams skulpturāls vides objekts, kura izstrādei tiks rīkots ideju konkurss.
RB jau rakstīja, ka Pilsētas attīstības komiteja novembra beigās izskatīja jautājumu par vasaras kafejnīcām Līvu laukumā, secināja, ka tās izskatās briesmīgi un netiek pēc sezonas beigām laikus novāktas (kafejnīca "Piebalga"). Komiteja līdz ar to uzdeva Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšniekam Andim Cinim sagatavot priekšlikumus par turpmāko Līvu laukuma izmantošanas koncepciju.
   Kā vakar deputātiem uzsvēra A. Cinis, no objektu izvietojuma viedokļa 2003. gadā izstrādāto koncepciju mainīt nevajag – vasaras kafejnīcas varētu palikt tur, kur tās ir. Runa var būt vienīgi par kāda "vides objekta" izvietošanu laukuma centrā, ūdens plūsmas atjaunošanu baseinā, vienota vasaras kafejnīcu dizaina izstrādi, kā arī nu jau stacionārās kafejnīcas "Capri" aizvākšanu no laukuma vidus, jo Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāns (RVC plāns) nepieļauj nekādu apbūvi Līvu laukumā.
   Pēc neatlaidīgiem komitejas deputātu mudinājumiem A. Cinis nosolījās, ka vienots un gaumīgs vasaras kafejnīcu dizains Līvu laukumam tagadējo plastmasas kankaru vietā tiks izstrādāts līdz janvāra beigām. Savukārt domes Uzņēmējdarbības pārvaldei, kas pavasarī slēdz nomas līgumus ar vasaras kafejnīcu īpašniekiem, būs jānodrošina šīs prasības izpilde. Uzņēmumiem vienotā dizaina ievērošana, protams, izmaksās dārgāk nekā līdzšinējā "mākslinieciskā" patvaļa. Nākamā gada novembrī, kad beidzas 2001. gadā noslēgtais nomas līgums ar "zilo" paviljonveida kafejnīcu "Capri", tas vairs nevarēs tikts pagarināts sakarā ar RVC plānā uzlikto apbūves aizliegumu Līvu laukumā, atzina A. Cinis. Dome par to informēs zemes gabala īpašnieku – aģentūru "Valsts nekustamie īpašumi".
   Vislielāko komitejas deputātu jautrību izraisīja A. Ciņa prezentētais "vides objekts", ko, pēc viņa domām, vajadzētu novietot laukuma centrā. Skulptūras pamatā varētu būt tēlu grupa no pirmās latviešu leļļu animācijas filmas – Arnolda Burova "Kikerigū" – vecītis, sunītis un gailītis, kas "nenestu nekādu ideoloģisko slodzi", bet būtu vienkārši "patīkami apskatāma". Ar šādu piedāvājumu klajā esot nākusi nevalstiska organizācija "Animācijas fonds". Deputāti tomēr nolēma neuzticēties šī darba ģenialitātei, bet uzdeva Pilsētas attīstības departamentam sarīkot ideju konkursu par to, kāds skulpturāls veidojums varētu atrasties pie Līvu laukuma baseina.
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100