logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 417
Viesi - 417
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

11.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Autors: www.DELFI.lv
13.03.2006
Skatīts 1195 reizes
   Laikā no 16. līdz 22.martam Rīgā, Krustpilī, Valmierā, Preiļos, Daugavpilī un Jelgavā notiks jau 11.Starptautiskais  Baltijas Baleta festivāls. Arī šogad festivālā tiks atspoguļota dejas māksla visā tās daudzveidībā, ko raksturo festivāla moto: "No klasikas līdz avangardam". Festivālā piedalīsies klasiskās un mūsdienu dejas mākslinieki no ASV, Nīderlandes, Spānijas, Japānas, Horvātijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

T  urpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, Starptautiskā baleta festivāla atklāšana notiks Rīgas Dzelzceļa stacijā 17. martā plkst.17.00, un tā būs pieejama visiem interesentiem bez maksas. Festivāla mākslinieciskā direktore un organizatore, baleta māksliniece un horeogrāfe Lita Beire gādājusi, lai arī šajā festivālā piedalītos labākie baleta mākslinieki no ASV, Nīderlandes, Horvātijas, Krievijas, Izraēlas, Japānas un Baltijas valstīm.
   Vistālāko ceļu uz festivālu mēro Gregorija Hankoka dejas teātris no ASV, informē festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Dambe. Tas ir profesionāls modernās dejas teātris (dibināts 1998.gadā), kas, apvienojot moderno deju, baletu, puantes, etniskās dejas formas un teātri, demonstrē stilu daudzveidību. Visām izrādēm horeogrāfiju veidojis Gregorijs Hankoks, kurš par savu horeogrāfa darbu saņēmis daudz apbalvojumu. Pēdējais - Izcilā horeogrāfa tituls 2005.gada ASV jaunatnes Grand Prix konkursā Ņujorkā. Sastapšanās ar "pārsteidzošo Ameriku" notiks 17.martā plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā, kā arī Krustpilī, Valmierā, Preiļos un Daugavpilī.
18.martā plkst.18.00 Maskavas namā Rīgā notiks koncerts "Baltijas mūsdienu dejas ceļš" kurā savu dejas māku rādīs Olgas Žiltuhinas dejas kompānija un jaunie baleta talanti no Pēterburgas, Tartu, Viļņas un Rīgas.
   Savukārt Balkānu dejas burvību iepazīsim Horvātijas Nacionālā baleta izrādēs "Daissa, Austrumos no Ēdenes" un "Ardievu" Jelgavā 18.martā un Latvijas Nacionālajā operā 20.martā plkst.19.00. "Daissa, austrumos no Ēdenes" ir Horvātijas labākā jaunā horeogrāfa Stašas Zurovaca darbs, bet baleta kompozīciju "Ardievu" veidojis portugāļu horeogrāfs Gagiks Ismailjans. Kopā ar portugāļu grupas "Madredeus" mūziku tas ir stāsts par kaisli, mīlestību, vilšanos, viltu un atriebību.
   Festivāla kulminācija - gala koncerts tradicionāli notiks Latvijas Nacionālajā operā 19. martā plkst.19.00, un tajā piedalīsies spožākās baleta zvaigznes no ASV, Spānijas, Japānas, Nīderlandes, Izraēlas un Latvijas.
Festivāla noslēgumā 22.martā plkst.19.30 Jaunajā Rīgas teātrī gaidāma pasaules pirmizrāde, ko prezentēs modernās dejas grupa "Hans Hoff Ensemble" no Nīderlandes.
Līdzīgi kā iepriekšējos gados, festivāls neaprobežosies ar deju vien, bet izpaudīsies arī tematiskās izstādēs. Šogad tādas būs divas: Elizabetes Melbārzdes izstāde "Lidojošās balerīnas" galerijā "Carousell" un fotoizstāde Maskavas namā Rīgā.
Festivāls notiek pateicoties sadarbībai ar pilsētu institūcijām, Valsts Kultūrkapitāla fondu, LR Kultūras ministriju, Nīderlandes, Spānijas un Izraēlas vēstniecībām, plašsaziņas līdzekļiem un Latvijas uzņēmumiem.

 

Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100