logo
rus eng
Manas vietas
draugiem.lv
Reģistrēties
Kāpēc reģistrēties?
Aizmirsi paroli?
Ātrā pieeja
Naktsmītnes
Rezervējamās naktsmītnes
Pirtis
Ievērojamākās vietas
Pilis un muižas
Atpūta laukos
Telpas svinībām, banketiem
Restorāni, kafejnīcas
Atpūta pie ūdens
Muzeji
Naktsmītnes Rīgā
Informācijas centri
Teātri
Konferencēm un semināriem
Auto noma
Peintbola vietas
Pasākumu kalendārs
Aprīlis
29 30
Maijs
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Rezervē ar atlaidi!
Šobrīd Vietas skatās 354
Viesi - 354
Reģistrētie lietotāji - 0
Sadarbībā ar
Booking
Krievijas Tūrisma Industrijas Savienības Baltijas nodaļa
Worldofbmx.com
Autoorientēšanās
Latvijas Viesn
Slovākijas ceļvedis
Dabas retumu kr
Vidzemes t
Sazinies ar Vietas*lv!
Tālrunis: +371 29111411
e-pasts: [email protected]
Skype vietas_lv
Twitter: vietas
IESAKI ŠO SATURU CITIEM!
Raksti > Ziņas

"Liepājas dzintars - 30"

03.04.2006
Skatīts 1370 reizes
No 4.aprīļa sāks tirgot “Liepājas dzintara 30” biļetes
   Arvien mazāk fantāzijas nepieciešams, lai sajustu tuvojamies vasaru, tuvojamies puķu bērnu laiku, tuvojamties festivālu “Liepājas dzintars”, kas šogad svinēs nozīmīgo 30 gadu jubileju.
   Šī gada 19.augustā trīsdesmito reizi notiks mūzikas festivāls, kura saknes meklējamas tālajā 1964.gadā, kad tā nosaukums vēl pat nebija “Liepājas dzintars”. Pāris gadu bija jāpiedzīvo, lai 1967.gada augusta beigas kļūtu par laiku, kad notika pirmais mūzikas festivāls, kas tika nosaukts par “Liepājas dzintaru” – festivāls, kas cauri laikiem un likteņiem nesis “Liepājas dzintara” vārdu un leģendu. Dažādus nosaukumus, dažādas politiskās iekārtas, atšķirīgas formas un saturu šajos gados piedzīvojis “Liepājas dzintars”, kurš šobrīd ir vecākais un tradīcijām bagātākais mūzikas festivāls Latvijā.
   Šogad, svētku reizē, festivāls iecerēts kā vērienīgs retrospektīvs koncerts ar mērķi ieraudzīt un saprast, kas tad īsti šajos gados noticis, kas piedzīvots, kas svinēts, kas sāpēts. Festivāla producents Igo jau šobrīd sola, ka īpašā koncertā uz “Liepājas dzintara” skatuves kopumā kāps vismaz 100 mūziķu. Cauri laikiem saudzētas muzikālas vērtības vismaz piecu stundu garumā, Liepājas Simfoniskais orķestris, ģitāristu šovs, atmiņas, sveicieni un vēlējumi – tāds un vēl labāks solās būt koncerts, kas veltīts “Liepājas dzintara” 30.jubilejai. Turklāt, darbs pie satura slīpēšanas, lai arī finiša taisnē, turpinās un visticamāk turpināsies līdz pirmajiem akordiem. Zināms arī, ka dienu pirms lielkoncerta festivāla draugus un kopābūšanas cienītājus īpašā ieskaņas pasākumā uzrunās un priecēs mūziķi un grupas, kas nav piedalījušies “Liepājas dzintara” konkursā. Šie mūziķi nekad nav cīnījušies par “Liepājas dzintara” konkursa balvām, tomēr bez šiem mūziķiem “Liepājas dzintars” nebūtu tas festivāls, kuru mēs pazīstam.
   Igo, “Liepājas dzintara 30” producents:
- Šī būs “Liepājas dzintara” jubileja, un tieši tā arī iecerēts šis notikums – visiem kopā svinēt festivālu, kas piedzīvojis šo nozīmīgo skaitli. Daudz ir runāts par un ap “Liepājas dzintaru”, tad nu beidzot ir pienākusi tā reize, kad visi kopā varēsim atskatīties uz aizvadītajiem daudzajiem gadiem, saprast un novērtēt to, kas tajos piedzīvots. Nav nekādu šaubu, ka “Liepājas dzintars” ir pārdzīvojis vairāku paaudžu likteņus, tāpēc, jādomā, katrs pats vislabāk pratīs atrast, kaut ko tādu, kas saistās tieši ar viņa personīgajām atmiņām par Liepājas un visas Latvijas mūzikas festivālu dārgakmeni “Liepājas dzintaru”.
   Festivāla “Liepājas dzintars” 30.jubilejas koncertuzvedums notiks 2006.gada 19.augustā pulksten 19, stadionā “Daugava”, Liepājā, bet iepriekšējā dienā – 18.augustā – pulksten 20 koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” liepājniekus un pilsētas viesus gaidīs festivāla ieskaņas pasākums.
No 4.aprīļa sāksies biļešu iepriekšpārdošana. Kompānijas “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā – www.bilesuparadize.lv – būs iespējams iegādāties biļetes gan uz 19.augusta lielo koncertu stadionā “Daugava”, gan uz festivāla ieskaņas pasākumu 18.augustā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”. Biļešu cenas pagaidām ir no 3 līdz 10 latiem, bet to cenas, tuvojoties pasākumam, var mainīties.
Saistītie objekti (skatīt kartē)
Ir ko teikt par šo rakstu? (0)
Atpakaļ
Reklāma
© 2005-2024 SIA VIETAS Top.LV Rambler Top100